Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Marcus Parsberg Overbye

ARGENTINA – Messis sidste chance

Argentina er blandt bookmakernes favoritter i kampen om titlen som verdensmester. Holdet er i storform, hvor de ikke har tabt en eneste kamp i de seneste 35 af slagsen – hvori holdet vandt Copa América i 2021.
Omtrent et år efter Argentinas seneste VM-triumf, hvor Diego Maradona kunne løfte det prestigefyldte gyldne trofæ, blev Lionel Messi født. Nu, 35 år efter og med fire tidligere VM-slutrunder i bagagen, skal han forsøge at gentage fordums tids succes, der i manges øjne er et krav for at kunne blive kåret som verdens bedste nogensinde.

Han var tæt på i 2014, hvor Argentina i overtiden måtte se sig slået af en flyvende tysker, da Mario Götze hev sejren hjem for ’’Der Mannschaft.’’ Turneringen i 2018 var en rent ud sagt fadæse for det argentinske mandskab. Her nåede de knapt ud af gruppen, før de blev sendt retur af de oplagte franskmænd, der senere løftede trofæet i Moskva.

Nu siger kalenderen 2022, og verdensmesterskabet sparkes i gang d. 20. november i Qatar. Her skal Argentina lægge ud mod det på papiret overkommelige Saudi-Arabien. Argentina er favorit til at toppe gruppen, der også byder på opgør mod Mexico og Polen.

Den argentinske landsholdstrup fremstår som en tætbundet enhed, der spiller for deres anfører, Lionel Messi.

- ’’Alle klapper i. Sådan er det med alle. Det er lige meget, hvem det er; træneren, den argentinske præsident. Hvem end, der er i det omklædningsrum, så er der stille, når Messi taler,’’ siger den argentinske landsholdsmålmand, Emiliano Martinez, i en dokumentar om Argentinas landshold.

Defensiven byder på flere prominente navne som Emiliano Martinez i buret, der i otte Premier League-kampe har lukket 10 mål ind for Aston Villa. Der tegner sig dog et andet billede, når han har vogtet for sit landshold. Her har den store målvogter ikke lukket mål ind siden 2-1-sejren over Chile d. 28. januar.

Bagkædens største navne består af Cristian Romero fra Tottenham og Lisandro Martinez fra Manchester United. De to bagstoppere har gjort fin figur i sine respektive klubber, hvor sidstnævnte, på trods af sine beskedne 175 cm, har formået at spille sig fint ind hos ’’De Røde Djævle.’’

På midtbanen kommer der til at være kamp om pladserne i startelveren. Leandro Paredes, der skiftede Paris ud med Torino i sommers, er endnu ved at finde fodfæstet i det italienske. Rodrigo De Paul har haft svært ved at få minutter på midten i Atletico Madrid, men er noteret for et mål og en assist på 321 minutter på grønsværen. Giovani Lo Celso er som regel til at finde, når holdkortet præsenteres i Villarreal. Selvom det ikke er alle, der er kommet lige godt fra start, vil de sandsynligvis være til at finde, når Argentina stiller holdet.

I angrebet har det sydamerikanske mandskab sine stærkeste forcer. Lionel Messi fører an, mens Ángel Di Maria fra Juventus, Julián Álvarez i Manchester City og Inters Lautaro Martinez kommer til at dyste om pladserne i front. De argentinske angribere skal præstere for at kunne etablere sig blandt de 11 bedste på trænerens holdliste.

Messi har erklæret, at VM i Qatar højst sandsynligt bliver hans sidste, så der bliver ikke flere muligheder for den lille argentiner med de store forhåbninger.

Profilen
Lionel Messi har været Argentinas største profil i mange år – og 2022 er ingen undtagelse. Forholdet mellem PSG-spilleren og argentinerne var i mange år anspændt, da Messi havde masser af succes i Barcelona, men intet på landsholdet. Det kulminerede i 2016, hvor den argentinske anfører annoncerede, at han stillede landsholdsstøvlerne på hylden - for så at støve dem af to uger efter. I dag er båndet mellem de to parter stærkere end nogensinde, og formen er god i sin daglige gang i Paris. Her har Messi scoret fem mål og lavet syv oplæg i ni kampe. Øjnene er fastlåste på det eftertragtede gyldne trofæ, som kan være i argentinske hænder, når finalen er spillet d. 18. december.

Træneren
Træner, Lionel Scaloni, overtog tøjlerne for mandskabet i 2018 efter VM-slutrunden, hvilket har vist sig at være en succes. Landsholdet er midt i en ubesejret stime, hvor de ikke har tabt en eneste kamp i de seneste 35 mulige – eller siden 2019. Dertil besejrede holdet i 2021 Brasilien i Copa América-finalen, hvilket var første gang siden 1993, at argentinerne kunne kalde sig for sydamerikanske mestre.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER