ALT om VM

Fodbold nyheder

ARGENTINA – Messis sidste chance

Af Marcus Parsberg Overbye

Argentina er blandt bookmakernes favoritter i kampen om titlen som verdensmester. Holdet er i storform, hvor de ikke har tabt en eneste kamp i de seneste 35 af slagsen – hvori holdet vandt Copa América i 2021.
Article image
Ritzau-Scanpix
Omtrent et år efter Argentinas seneste VM-triumf, hvor Diego Maradona kunne løfte det prestigefyldte gyldne trofæ, blev Lionel Messi født. Nu, 35 år efter og med fire tidligere VM-slutrunder i bagagen, skal han forsøge at gentage fordums tids succes, der i manges øjne er et krav for at kunne blive kåret som verdens bedste nogensinde.


Han var tæt på i 2014, hvor Argentina i overtiden måtte se sig slået af en flyvende tysker, da Mario Götze hev sejren hjem for ’’Der Mannschaft.’’ Turneringen i 2018 var en rent ud sagt fadæse for det argentinske mandskab. Her nåede de knapt ud af gruppen, før de blev sendt retur af de oplagte franskmænd, der senere løftede trofæet i Moskva.

Nu siger kalenderen 2022, og verdensmesterskabet sparkes i gang d. 22. november i Qatar. Her skal Argentina lægge ud mod det på papiret overkommelige Saudi-Arabien. Argentina er favorit til at toppe gruppen, der også byder på opgør mod Mexico og Polen.

Den argentinske landsholdstrup fremstår som en tætbundet enhed, der spiller for deres anfører, Lionel Messi.

- ’’Alle klapper i. Sådan er det med alle. Det er lige meget, hvem det er; træneren, den argentinske præsident. Hvem end, der er i det omklædningsrum, så er der stille, når Messi taler,’’ siger den argentinske landsholdsmålmand, Emiliano Martinez, i en dokumentar om Argentinas landshold.

Defensiven byder på flere prominente navne som Emiliano Martinez i buret, der i otte Premier League-kampe har lukket 10 mål ind for Aston Villa. Der tegner sig dog et andet billede, når han har vogtet for sit landshold. Her har den store målvogter ikke lukket mål ind siden 2-1-sejren over Chile d. 28. januar.


Bagkædens største navne består af Cristian Romero fra Tottenham, Lisandro Martinez fra Manchester United. De to bagstoppere har gjort fin figur i sine respektive klubber, hvor sidstnævnte, på trods af sine beskedne 175 cm, har formået at spille sig fint ind hos ’’De Røde Djævle.’’

På midtbanen kommer der til at være kamp om pladserne i startelveren. Leandro Paredes, der skiftede Paris ud med Torino i sommers, er endnu ved at finde fodfæstet i det italienske. Rodrigo De Paul har haft svært ved at få minutter på midten i Atletico Madrid, men er noteret for et mål og en assist på 321 minutter på grønsværen. Giovani Lo Celso er som regel til at finde, når holdkortet præsenteres i Villarreal. Selvom det ikke er alle, der er kommet lige godt fra start, vil de sandsynligvis være til at finde, når Argentina stiller holdet.

I angrebet har det sydamerikanske mandskab sine stærkeste forcer. Lionel Messi fører an, mens Ángel Di Maria fra Juventus, Angel Correa i Atletico Madrid og Inters Lautaro Martinez kommer til at dyste om pladserne i front. De argentinske angribere skal præstere for at kunne etablere sig blandt de 11 bedste på trænerens holdliste.

Messi har erklæret, at VM i Qatar højst sandsynligt bliver hans sidste, så der bliver ikke flere muligheder for den lille argentiner med de store forhåbninger.

Profilen
Lionel Messi har været Argentinas største profil i mange år – og 2022 er ingen undtagelse. Forholdet mellem PSG-spilleren og argentinerne var i mange år anspændt, da Messi havde masser af succes i Barcelona, men intet på landsholdet. Det kulminerede i 2016, hvor den argentinske anfører annoncerede, at han stillede landsholdsstøvlerne på hylden - for så at støve dem af to uger efter. I dag er båndet mellem de to parter stærkere end nogensinde, og formen er god i sin daglige gang i Paris. Her har Messi scoret fem mål og lavet syv oplæg i ni kampe. Øjnene er fastlåste på det eftertragtede gyldne trofæ, som kan være i argentinske hænder, når finalen er spillet d. 18. december.

Træneren
Træner, Lionel Scaloni, overtog tøjlerne for mandskabet i 2018 efter VM-slutrunden, hvilket har vist sig at være en succes. Landsholdet er midt i en ubesejret stime, hvor de ikke har tabt en eneste kamp i de seneste 35 mulige – eller siden 2019. Dertil besejrede holdet i 2021 Brasilien i Copa América-finalen, hvilket var første gang siden 1993, at argentinerne kunne kalde sig for sydamerikanske mestre.

Mere om Argentina

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik