Kent Christensen

AC får vigtig rolle i oktober

Landsholdspausen har været et hårdt bump på vejen for FC Barcelona, som står over for svære skadesproblemer forud for en vigtig oktober måned.
FC Barcelona har på mange måder haft en fantastisk start på sæsonen 2022/2023. Udover et uafgjort resultat i første kamp og et nogenlunde forventeligt nederlag på udebane, mod Bayern München, så har de spillet fremragende. Med en målscore på 18:1 i den hjemlige liga ligger de på andenpladsen med to point bag ærkerivalen Real Madrid som de skal spille mod d. 16. oktober.

Og det er specielt ovennævnte kamp, som er i fokus for FC Barcelona, da de ved en sejr over ærkerivalerne kan stjæle vigtige point fra den hidtil ubesejrede hovedstadsklub. Derudover er kampen meget i fokus grundet de skadesproblemer Barça nu må forholde sig til, efter en to-ugers landsholdspause, hvor flere vigtige spillere er blevet ramt af skader.

Specielt forsvarskæden skaber bekymringer, da både Ronald Araújo, Jules Koundé og Héctor Bellerín er blevet skadet på deres respektive landsholdstjenester. FC Barcelona er nu nærmest nødsaget til at give den danske Andreas Christensen fuld spilletid det næste stykke tid, da der ikke er mange andre alternativer. Og da der er et generationsskifte på vej i Barcelona, kan en spiller som Gerard Piqué nok ikke regne med at tage pladsen fra AC, som højst sandsynligt skal danne makkerpar med Eric Garcia i midterforsvaret.

AC får altså for alvor muligheden for at vise sine kvaliteter og tilkæmpe sig en fast plads i FC Barcelonas startopstilling den næste månedstid, da skadesproblemerne i klubben minimum dækker de næste tre-fire uger.