Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
FT
0 - 0
(0 - 0)
FC København
Sevilla
Niels Nedergaard

Optakt: FC København - Sevilla FC

Et såret FC København-mandskab jagter genoprejsning onsdag aften i Parken, hvor holdet tager imod Sevilla, der ligeledes har fået en svær start på sæsonen i La Liga. Det er altså et opgør, hvor der er mere end blot de tre point på spil. Vi tager i denne optakt et kig på kampen.
Kommentar:

Blot fire sejre i de første ni kampe i Superligaen. Det er de kolde facts for FC København, der senest skuffede på ny ved at tabe 1-2 til OB på udebane. I Champions League fik københavnerne også en svær start, da man i sidste uge led et 0-3-nederlag i Dortmund. Det er dermed et presset FCK-mandskab, der onsdag aften brager sammen med Sevilla foran et fyldt Parken.

Sevilla er også i krise. Senest tankede holdet dog selvtillid i La Liga med en 3-2-sejr på udebane over Espanyol. Det var dog andalusiernes første sejr i sæsonen, og man har blot skrabet fire point sammen i de første fem kampe i La Liga. I Champions League fik spanierne ligeledes en skidt start, da de ligesom FCK var forholdsvis chanceløse mod et stærkt spillende Manchester City-mandskab, der kunne rejste fra det sydspanske med en 4-0-sejr i bagagen.

Dermed er det to hold, som har brug for alle tre point onsdag aften, og det skal blive spændende at se, hvem af de to mandskaber der står stærkest efter en svær start på den nye sæson. Sevilla må dog tegnes som svage favoritter til opgøret, eftersom de kommer med en dugfrisk sejr i bagagen, hvorimod FCK-spilleren fik inddraget deres fridag søndag efter nederlaget mod OB.

Karantæner og skader

FCK må se bort fra Amoo, der er ude resten af sæsonen med en knæskade. Målmand Kamil Grabara er heller endnu ikke kampdygtig, mens Andreas Cornelius er tvivlsom til kampen, da han udgik med en mindre skade under opvarmningen mod OB i lørdags. Marios Oikonomou er heller ikke kampdygtig. Ellers har københavnerne fuld trup til rådighed.
Sevilla må derimod se bort fra Marcao og Jesus Corona, der begge officielt er meldt ude af opgøret. Samtidig er der flere af Sevilla-stjernerne, som er meldt tvivlsomme til opgøret. Det gælder blandt andet den argentinske kreatør Alejandro Papu Gomez, som senest sad over i weekenden mod Espanyol med en mindre skade. Samtidig er Isco og venstrebacken Marcus Acuna tvivlsomme til opgøret ifølge spanske Mundo Deportivo. Det kan derfor blive et smule amputeret Sevilla-mandskab, der gæster Parken onsdag aften.

Bud på kampens profil:

FC København har én uundværlig spiller på holdkortet. Nemlig Carlos Zeca. Den græske styrmand var ikke med mod OB, da han trængte til et hvil, og det kostede inde på grønsværen, hvor FCK måtte lide endnu et nederlag. Mod FC Nordsjælland, hvor FCK tidligere på sæsonen blev kørt ud af banen, var Zeca heller ikke med.

Efterfølgende efterlyste træner Jess Thorup, at der manglede ledere på FCK-mandskabet. Det må man i den grad sige, at Zeca er. Derfor bliver han en stor nøglespiller for FCK, hvis de skal have point med fra opgøret. Mod Dortmund faldt grækeren helt igennem og præsterede ikke – og det gik ud over resten af holdet, som heller ikke ramte dagen. Rammer Zeca dagen og kan han lukke ned for Sevillas helt store profiler, så har FCK en chance, men det kræver en toppræstation af FCK-anføreren.

Bud på kampens resultat:

Sevilla må betragtes som svage favoritter til opgøret, selvom FCK med garanti får en 12. mand på holdet i form af hele Parken, som med garanti vil forsøge at blæse Sevilla ud af banen og lægge tryk på. Vi tror dog ikke, det er nok for københavnerne, der i denne sæson har set svage ud i flere kampe.

Derfor ender kampen med en smal sejr på 2-1 til gæsterne fra Sevilla, der kommer med fornyet selvtillid i tanken efter en sejr i weekenden, mens FCKs problemer blot blev forværret med et nederlag til OB. Sevilla har også på papiret en bredere og stærkere trup end FCK, og derfor rejser spanierne fra Danmark med en sejr på 2-1.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER