Niklas Gerster

Uhyggelige City udstillede Sevilla på eget græs

Der var klasseforskel på Ramon Sanchez Pizjuan Stadium i aften, da Manchester City kørte Sevilla af klædet.
Sevilla lagde tirsdag aften græstæppe til deres første gruppekamp i Champions League. Her fik de besøg af Manchester City, som er en af forhåndsfavoritterne til at løfte trofæet til maj. Et trofæ det stjernespækkede hold dog aldrig har hævet før på trods af flere lige ved og næsten oplevelser. Det er nærmest blevet en besættelse for Pep Guardiolas tropper at få det største klubtrofæ på hylden, og med indkøbet af bomberen Erling Håland tænker mange måske, at i år bliver året.

City skulle forsøge at få en god start imod et formsvagt Sevilla-hold, som havde danske Thomas Delaney i startopstillingen, mens nyindkøbte Kasper Dolberg startede på bænken. Udeholdet dominerede som forventet på kuglen, men sled med at skabe gennembrud i kampens første fase. Sevilla formåede at disponere deres presspil klogt, og intensiverede det kun ved dårlige boldberøringer fra City, som på den måde blot flyttede bolden rundt uden for alvor at blive farlige.

Et øjebliks uopmærksomhed i Sevilla-forsvaret fik dog pludselig City i gang. Phil Foden sendte en skarp stikning til Kevin De Bruyne, som serverede et indlæg direkte for skoene af. Ja gæt en gang. Erling Braut Håland. Nordmanden svigtede ikke, og dermed stod der 0-1 efter 20 minutter. Målet virkede til at give City mere selvtillid. De flyttede bolden imponerende sikkert rundt i et højt tempo, og fik i mange situationer Sevilla til at ligne statister. Hjemmeholdet nærmede sig sjældent City-målet, og først i 40. minut fik de en god chance, da Delaney assisterede Papu Gomez, men spanieren sparkede fra kort afstand bolden langt over mål.

Sevilla skulle jagte et comeback i anden halvleg, og bevægede sig derfor længere frem på banen. Det gav en mere bølgende affære, men ret hurtigt viste City, at de var mindst lige så skarpe på omstillinger som i det etablerede spil. Det medførte blandt andet en to mod én situation, hvor Kevin De Bruyne drev bolden frem med Håland fri på sin højre side. Belgieren sparkede dog selv, og forspildte muligheden for at spille chancen større.

Kasper Dolberg kom også på banen i 57. minut, men kunne ikke stille meget op imod at City fordoblede føringen minuttet efter. Det var endnu en hurtig omstilling, hvor bolden landede omkring feltkanten for fødderne af Phil Foden, som sendte sin afslutning køligt og fladt i nettet efter to fikse sparkefinter. City fik igen bolden i nettet i 64. minut, men Gündogans mål blev korrekt annulleret for offside.

De skulle dog ikke gå hjem uden en 0-3-scoring. Sevilla-spillerne så efterhånden mere og mere udkørte ud, og i 67. minut var Phil Foden igen på spil. Englænderen huggede på kassen, og da Bono kun halvklarede i målet, kunne Erling Håland sparke bolden i kassen. Dermed så opgøret ud til at være lukket, og City skiftede dernæst det tunge skyts ud i form af dagens målscorere Phil Foden og Erling Håland. De to City-profiler havde leveret varen, og dermed kunne de gøre plads til to andre unge håb i form af Julian Alvarez og Craig Palmer.

Det blev sågar også til 0-4 ved Ruben Dias, og dermed blev spanierne udstillet i egen hule. Efter simpelt opspil i højresiden kunne Joao Cancelo sende et fladt indlæg ind til midterforsvaren, som bare skulle sætte en inderside på. Alt virker bare til at klikke for City i øjeblikket, og englænderne ser skræmmende gode ud. Sevilla måtte omvendt sande, at deres niveau i dag ikke var i nærheden af, at kunne hamle op med det engelske klassemandskab.