Y. Bisseck (20)
Henrik Varbøl Andersen

Solid defensiv og kongekasse sendte smil over Århus

Med Thomas Helmig klassikeren Malaga bragende ud af højtaleren, høj solskin og over 10.000 på lægterne, så var der lagt op til en lækker fodbold mandag i Superligaens sidste kamp i denne runde.
Optimismen bobler for alvor i Århus efter holdet i de tre seneste kampe har hentet 7 point, og dermed lagt sig med i den eftertragtede top-6. Optimisme er der helt sikkert også hos de kongeblå fra Lyngby, som senest lavede et imponerende comeback, og hentede et point mod FC Midtjylland på trods af, at de var bagud med 0-3 undervejs.

Lyngby startede bedst og der skulle gå små ti minutter før, at hjemmeholdet begyndte at røre på sig. De overtog mere af spillet, og ofte var det den tyske stopper Yann Bisseck der satte spillet i gang og førte bolden frem.

Det gjorde han også efter 20 minutters spil, og da ingen gik til ham, så bragede han til kuglen og sendte den op i målhjørnet, og Århus Stadion brød ud i ekstase, mens Bisseck løb hele vejen ud over løbebanen og modtog den fortjente hyldest.

Der skulle blot gå fire minutter før De Hvie var på spil igen. De to wingbacks Tobias Mølgaard, og Gift Links var i hopla, og med Links perfekte indlæg ind i hovedet på Mølgaard troede de fleste, at det var 2-0, men VAR og dommertrioen annullerede korrekt målet for offside på Links i opspillet.

Trods flere tilløb til chancer til hjemmeholdet blev der ikke scoret mere i første halvleg, og efter fem minutters overtid gik begge hold i omklædningen. Højdepunktet i pausen var, da rekordsalget Albert Grønbæk tonede frem på storskærmen, og sagde farvel og tak for denne gang til de århusianske fans.

I takt med at solen forsvandt over stadion, var det også som om kvaliteten i opgøret dalede langsomt. Gæsterne overtog mere og mere af kampen, men AGF stod stærkt defensivt og lukkede for det meste ned inden det blev farligt.

Lyngby var mest på bolden, men de blev aldrig rigtige farlige, dertil var opfindsomheden simpelthen for dårlig.

Det største bifald fra hjemmepublikummet kom, da Benjamin Hvidt fik sit comeback med små ti minutter igen af opgøret. Talentet var tilbage efter en korsbåndsskade, og kan dermed notere sig de første minutter i den hvide trøje i denne sæson.

Med et minut tilbage af opgøret kom chancen så til gæsterne. En tilfældig bold havnede hos indskiftede Mathias Kristensen som pludselig befandt sig helt alene med Jesper Hansen, men den duel vandt AGF-målmanden, og dermed fortsat 1-0.

To minutter inde i ovetiden stjal Nicolai Poulsen bolden højt og sendte Sigurd Haugen afsted, men også han brændte, da hans skud tog stolpen. Det ville Lyngby ikke stå tilbage for, og blot et minut senere headede Mathias Kristensen så på AGF-stolpen, og Jesper Hansen slog begge hænder takkende på stolpen.

Uwe Rösler snakkede om et bedre AGF-fundament før kampen, og det fik han. Defensiven var solid og dermed kunne hjemmeholdet notere endnu tre point til Superliga kontoen.