Fodbold nyheder

Europa Conference League
FULD TID
EFTER STRAFFE
(Str: 3 - 1)
2 - 1
(2 - 1)(2 - 1)
Basel
Brøndby
F. Frei (40), A. Zeqiri (45)
M. Kvistgaarden (45)

Drama i Schweiz

Af Anders Vestergaard

Brøndby skulle torsdag forsøge at spille sig videre til næste og sidste kval-runde i Conference League - og dramaet skulle hele vejen i straffesparkskonkurrence.
Peter Klaunzer/EPA/Ritzau Scanpix
Peter Klaunzer/EPA/Ritzau Scanpix
Det blev en ulige start på aftenens Conference League-kvalifikationskamp for Brøndby IF, som skulle forsøge at forsvare den 1-0-føring, som holdet fra Vestegnen havde skrabet sammen fra det første opgør på Brøndby Stadion i sidste uge mod FC Basel.


Brøndby-holdet havde i store periode – især i starten af kampen – svært ved at holde fast på kuglen, og særligt Brøndbys midtbanespillere havde mange boldtab.

Der stod Basel skrevet med store bogstaver på store dele af kampen, og det var da også schweizerne som kom først på måltavlen med en scoring på et noget tyndt straffespark.

Kort efter udlignede Brøndbys Mathias Kvistgaarden efter en fin tur og en god afslutning. 1-1. Denne stilling holdt dog ikke til pausen, for kort inden pausefløjtet scorede Basels Zeqiri til 2-1, 2-2 samlet.

Basel kom bedre ud fra pausen end Brøndby gjorde, og Mads Hermansens mål var i perioder skydetelt, men Brøndby holdt stand og kampen skulle derfor i forlænget spilletid. De to gange 15 minutter sad schweizerne også på, men Brøndby overlevede og kampen blev sat til afgørelse i en straffesparkskonkurrence.

Der var ikke mange tilbage fra startelleveren på banen for Brøndby til straffesparkskonkurrencen, og de unge Brøndby-drenge endte med at brænde tre ud af fem spark og dermed ikke noget europæisk gruppespil til Brøndby.

Mere om kampen

Mere om holdene

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik