E. Fernández (23), H. Pereira Araújo (56), D. Gonçalves (88)
Anders Vestergaard

FC Midtjylland tabte sig ud af Champions League på "hjemmebane"

FC Midtjylland tog torsdag aften imod mægtige SL Benfica fra Portugal på Cepheus Park i Randers.
Med en sejr til Benfica på 4-1 i første opgør var der ikke meget at stille op for FC Midtjylland, som måtte forsøge på en hurtig scoring og håbe på et ukoncentreret Benfica-mandskab.

Sådan blev det dog ikke, selvom FC Midtjylland havde de helt store kanoner i startopstillingen på både midtbanen og i angrebet i form af Onyedika, Dreyer, Sisto og Evander som var tilbage efter tre ugers skadespause.

Hjemmebanefordelen kunne FC Midtjylland ikke engang drage nytte af, da kampen var blevet rykket til Cepheus Park i Randers grundet VM i ridesport i Herning.

FC Midtjylland spillede tydeligt på de tangenter, som stadig sad på klaveret efter rundbarberingen i Portugal i sidste uge: omstillinger, bolde ind i feltet og hjørnespark, som FC Midtjylland i første halvleg fik hele syv af.

Værternes håb levede indtil det 22. minut, hvor Ramos sendte et flot indlæg afsted mod Enzo Fernandez, som i feltet var løbet fra Evander, som ikke fulgte sin mand. Havde man på midtjydernes vegne et spinkelt håb om et comeback, var det nu slukket efter Benficas første skud på mål.

Det kunne man dog ikke se på midtjydernes spil. Kort tid efter målet fik ulvene spillet sig igennem til en stor chance, hvor Paulinho afsluttede selv i stedet for at spille den til en helt fri Sory Kaba. Evander kom også til en afslutning tæt på mål, men Benfica-keeperen dækkede målet af på fornemmeste vis.

Ti minutter efter pausen udbyggede gæsterne føringen, da Araújo headede bolden ind bag Olafsson efter et knaldhårdt indlæg.

En lille oprejsning kom til Midtjylland små syv minutter efter Benficas mål, da Pione Sisto scorede for hjemmeholdet efter en afslutning på overlæggeren af Sory Kaba.

Danske Alexander Bah kom på banen for Benfica med et kvarters tid tilbage af opgøret, da han erstattede brasilianske Gilberto.

Selvom FC Midtjylland resten af kampen stadig fik spillet sig til chancer og dødbolde, var de danske vicemestre aldrig tæt på at få noget med fra denne kamp. Kort før tid fik tilskuere og tv-seere lidt guf til øjnene, da Benficas Gonzalves bankede bolden i mål med et fremragende langskud.

Få minutter efter pyntede Chilufya på resultatet, da han sparkede bolden sikkert i et tomt Benfica-mål. Men desværre for FC Midtjylland og de danske koefficientpoint var han offside efter et VAR-gennemsyn.

Kampen sluttede 1-3 (2-7 samlet) til Benfica, som dermed går videre i Champions League.