Fodbold nyheder

Ombejlet forsvarsklippe: Newcastle er et rigtig fint projekt

Af Daniel Fisker

Den hollandske forsvarsprofil, Sven Botman, har allerede sat ord på det Newcastle-projekt, han efter al sandsynlighed snart bliver en del af.

Article image
Ritzau-Scanpix

Lokalavisen Chronicle Live mener at vide, at Lille-forsvarsklippen Sven Botman mandag er ankommet til Newcastle, hvor han skal gennemgå det obligatoriske lægetjek, før der kan sættes punktum for en transfersaga, som allerede tog sin begyndelse for mere end et halvt år siden.


Allerede i forbindelse med januar-transfervinduet stod den 22-årige hollænder efter sigende blandt de højeste på Newcastle Uniteds ønskeliste. De nyrige ”Magpies” stod dog tilbage med en lang næse, da vintertransfervinduet lukkede, men der blev tilsyneladende holdt liv interessen.

Newcastle United er efter sigende nået til enighed med Lille, som ifølge NewcastleWorld kan se frem til at modtage godt og vel 300 millioner kroner for Botman, som spillede en hovedrolle i, at Lille vandt Ligue 1 for næsen af Paris Saint-Germain.

Man kan skyde Botman i skoen, at transferen til Newcastle er pengerelateret, men allerede i februar slog det hollandske forsvarstalent fast, at det ikke er tilfældet. Botman slog således fast, at Newcastle er et spændende projekt – i stil med Manchester City og Paris Saint-Germain.

- Jeg har det fint i Lille, som det ser ud nu. Jeg antager, at jeg vil tage det næste skridt i min karriere næste sommer, udtalte Sven Botman ifølge NewcastleWorld.

- Denne gang var der konkrete samtaler med både Newcastle United og AC Milan. Begge klubber har positive argumenter.


- Alle taler om Newcastle: ”Det handler kun om penge”. Men det er et rigtig fint projekt, hvis man ser på, hvor Manchester City og Paris Saint-Germain startede.

- Jeg tror, at det vil være dejligt at være en del af det.

Sven Botman var kun 20 år gammel, da han skiftede Ajax’ ungdomshold ud med Lille, som dengang betalte 60 millioner kroner for hollænderen. Der ventede Botman et lyngennembrud i Lille, hvor han foreløbig har spillet 79 kampe – og vundet Ligue 1 og den franske Super Cup.

Mere om Sven Botman

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik