Fodbold nyheder

Klopp udnævner Mané som en af Liverpools største

Af Niklas Gerster


55-årige Jürgen Klopp har store roser til overs for Sadio Mane, som for nyligt forlod Liverpool til fordel for Bayern München.

Article image
Ritzau-Scanpix

- Han tager afsted med vores taknemmelighed og kærlighed til ham. Han forlader os med en status iblandt de største, det er garanteret. Og ja, han forlader os på et tidspunkt, hvor han er en af de største spillere i verdensfodbolden. Men vi må ikke dvæle med hvad vi nu mister, i stedet skal vi hylde, hvem vi var privilegerede at have. Målene han lavede, trofæerne han vandt. En legende, helt sikkert, men også et moderne Liverpool-ikon.


Forgyldende ord fra Jürgen Klopp sendt i Sadio Manes retning. Liverpool-manageren beskriver til The Guardian Manés betydning for klubben. For ham er senegaleseren helt oppe iblandt de største Liverpool-spillere igennem tiden.

Mané har da også været en af frontfigurerne hos Liverpool i nyere tid, og har i sin seks-årige periode hos Liverpool vundet stort set alt, der kan vindes. Han kan på trofæhylden bryste sig af at have vundet både Premier League, Champions League, FA Cup, Carabao Cup, Super Cup og VM for klubhold.

Den 30-årige senegaleser har måske af og til stået i skyggen af en anden afrikaner i Liverpools normale angrebstrio. Mohammed Salah har løbet med mange af overskrifterne på Liverpools store succes. Nu sender Jürgen Klopp således en legendebetegnelse i retning af Sadio Mané, så hvis man skulle være mere lunken omkring Manés aftryk i Liverpool, har en af de mænd, der har været tættest på ham i dagligdagen i hvert fald blåstemplet hans betydning for klubben.

Mere om Sadio Mané

Mere om Liverpool

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik