Fodbold nyheder

Fem nøglespillere bragte Scudettoen til AC Milan

Af Niklas Gerster

AC Milan blev i går italienske mestre for første gang i 11 år. Men hvilke spillere var afgørende for, at den traditionsrige klub atter satte sig på toppen af tronen?

Article image

AC Milan var forud for sæsonen nok ikke den mest oplagte favorit til at vinde Serie A. Deres spillertrup er den fjerde mest værdifulde i ligaen, så milaneserne har på sin vis bokset over egne evner. Football Italia har i dag udpeget fem profiler, som trak det tunge læs for resten af truppen i denne succesfulde sæson.


I den bagerste kæde fremhæves målmanden Mike Maignan, den lynhurtige midtstopper Fikayo Tomori samt deres fremadrettede venstre back Theo Hernandez. Mike Maignan skulle i buret løfte en tung arv fra Donnarumma, og den 26-årige franskmand kvitterede med en stor mængde ro samt stor sikkerhed med fødderne. Tomori bidrog med sin enorme fart også til at redde mange kastanjer ud af ilden. Theo Hernandez har ikke blot været en stærk forsvarsspiller, men har også bidraget med fem mål og fem assist.

Længere fremme i AC Milan-kæden har en af klubbens lokale helte været en nøglefigur. 22-årige Sandro Tonali har på midtbanen været en sand styrmand, og scorede et af sæsonens vigtigste mål, da han i overtiden sikrede en vital sejr imod Lazio. En anden central brik i offensiven for AC Milan har været portugiseren Rafael Leao. Han har været direkte involveret i næsten en tredjedel af holdets mål. 11 mål og 10 assist er det blevet til.

AC Milan fik nu langt om længe hul på deres mesterskabsbyld i denne sæson. Men efter sommerferien skal de igen ud i Champions League, hvor de skuffende måtte lade livet allerede i gruppespillet i sidste sæson. Kan ”Rossoneris” nationale succes mon give dem mere tro på en bedre tilværelse internationalt?

Mere om Milan

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik