M. Cash (37), P. Coutinho (69)
Konrad Cornelius Rasmussen

Manchester City vinder Premier League efter fuldstændig vanvittigt comeback

Premier League-trofæet ender hos de blå fra Manchester efter et fuldstændig vanvittigt comeback mod Aston Villa.
Der var spænding til det sidste i Premier League. Manchester City skulle vinde mod Aston Villa, hvis Liverpool gjorde ditto mod Wolwerhampton. Derfor kunne Steven Gerrard være med til at sende mesterskabet til Liverpool, hvis hans Aston Villa-mandskab kunne slå City. Efter et vanvittigt comeback, kunne City dog ånde lettet op.

Derfor kan Manchester City endnu engang løfte trofæet i verdens bedste liga. Det står klart efter, at City vandt på hjemmebane mod Aston Villa. Det så ellers længe ud som om, at trofæet ville ende i Liverpool. City kom nemlig bagud efter 37 minutter, hvor den polske forsvarsspiller Matty Cash fik bolden ind bag Ederson i City-målet.

Aston Villa bød virkelig City op til dans, og City kunne ikke bryde Villas beton-defensiv ned. En frustreret Guardiola kunne gå ned i omklædningsrummet til pausen, hvor hans hold var bagud med 0-1. Efter pausen fortsatte City-dominansen, men ”The Citizens” kunne simpelthen ikke få bolden ind i ruserne bag svenske Robin Olsen, der tog flot fra.

Efter 69 minutter blev ondt så værre for Manchester City, da den tidligere Liverpool-spiller Phillipe Coutinho scorede til 0-2. Nu var der så et enormt pres på Manchester City, og Guardiola sad modløst tilbage på bænken.

City havde dog ikke givet helt op, og satte efter 76 minutter gang i et fuldstændig vanvittigt comeback. Ilkay Gündogan fik sparket bolden ind bag en sprællende Robin Olsen, og så var City sat i selen til at komme tilbage i kampen. To minutter efter var det så Rodri, der flot kunne sparke bolden ind bag Robin Olsen endnu engang. Den svenske keeper havde ikke nogen chance for at nå det lave skud fra spanieren. Efter 81 minutter gik alt op i en højere enhed for City. Ilkay Gundogan fik endnu engang bolden ind bag Robin Olsen, og comebacket var fuldendt på blot fem minutter.

Scoringen fik Etihad Stadium til at gå i fuldstændig ekstase, og efter 94 minutter kunne jublen så bryde ud igen, og Manchester City kunne lade sig krone som ”Champions of England”.