Daniel Fisker

Kaufmann: Det var den bedste følelse

Hamburger SV-lejesvenden Mikkel Kaufmann var svært tilfreds med at genoplive Bundesliga-håbet i Hansestaden.
Det har været en turbulent sæson for Mikkel Kaufmann, som i denne sæson har været udlejet fra FC København til Hamburger SV. Danskeren fik dog den bedst mulige hovedrolle i sæsonens sidste 2. Bundesliga-kamp, hvor den nordtyske traditionsklub besøgte Hansa Rostock, som skulle forsøge at stikke en kæp i HSV’s oprykningshjul.

Inden sæsonens sidste kamp indtog HSV tredjepladsen i 2. Bundesligaen, hvilket ville give adgang til en playoffkamp mod det hold – enten Stuttgart eller Hertha Berlin – som ville ende sæsonen på 16. pladsen i Bundesligaen. Der var et spinkelt håb om direkte oprykning, mens det også kunne ende med den femte sæson i 2. Bundesligaen.

HSV’s ærkerivaler, Werder Bremen, indtog andenpladsen i 2. Bundesligaen, inden sæsonens sidste spillerunde løb af stablen, og kunne dermed se frem til direkte oprykning til Bundesligaen. Der var dog et spinkelt håb i Hamborg om, at man ville kunne overhale Werder Bremen, men besøget i Rostock sendte HSV på slingrekurs fra starten.

Hansa Rostock hældte grus i HSV-maskineriet efter 13 minutters spil med et overraskende mål til 1-0, og selvom gæsterne fra Hamborg kæmpede sig frem til flere chancer, blev de aldrig for alvor farlige, hvorfor Hansa Rostock kunne gå til pause med en føring, mens Darmstadt – med en halvlegsføring over Paderborn – havde sendt HSV ned på fjerdepladsen i 2. Bundesligaen

- Vi så på hinanden i pausen og sagde til os selv, at den præstation ikke var nok, udtalte Mikkel Kaufmann ifølge HSV TV.

- I anden halvleg gjorde vi det meget bedre og gjorde os fortjent til sejren.

HSV-topscoreren Robert Glatzel udlignede, da der var spillet fem minutter af anden halvleg, og forsvarsspilleren Bastian Schonlau sendte HSV på sejrskurs, da der var et kvarter tilbage af skæbnekampen i Rostock. Kaufmann blev indskiftet umiddelbart herefter, og danskeren skulle kun bruge fem minutter på banen, før han kom på måltavlen.

Kaufmanns mål skulle vise sig at blive afgørende for HSV, som havde desperat brug for tre point i Rostock. Midtbanespilleren Lukas Frode reducerede således til 2-3, da stadionuret netop havde rundet 90 minutter. Dommerens tillægstid blev derfor særdeles nervepirrende for Kaufmann og holdkammeraterne, som dog gik fra banen med tre point.

- Mit mål – det var den bedste følelse, slutter Mikkel Kaufmann.

Torsdag rejser Kaufmann og resten af HSV-mandskabet til Berlin, hvor den første playoffkamp skal afgøres. Returkampen løber af stablen i Hamborg mandag aften, og her skal hovedstadsklubben forsøge at sikre sig endnu en sæson i Bundesligaen, mens ”Die Rothosen” skal forsøge at sætte punktum for fire år i 2. Bundesligaen.