Southampton - Liverpool

England: Premier League
Southampton N. Redmond (13)
St. Mary's StadiumFuld tid1-2Tilskuere: 31.588
Liverpool T. Minamino (27), J. Matip (67)
LineupReferatKampe

Liverpool-reserverne holdt liv i mesterskabsdrømmen

Af Henrik Varbøl Andersen

Et point skiller Liverpool og Manchester City i toppen af Premier League inden søndagens sidste runde i England efter Liverpool-sejr over Southampton.

Article image
Ritzau-Scanpix

Jürgen Klopp havde virkelig rystet Liverpool-posen til aftenens opgør ude mod Southampton, da han havde lavet hele ni ændringer i startopstillingen. ”The Reds” havde dog en klar mission vind eller se Premier League-trofæet fordufte til den blå del af Manchester.


Manchester Citys mesterskabsdrømme blev for alvor tændt allerede efter 12 minutter, da Nathan Redmond afsluttede en perfekt omstilling, og sparkede bolden over i det lange hjørne til 1-0. En omstilling vel lige efter hjemmeholdets game-plan.

En voldsomt frustreret Klopp på sidelinjen argumenterede for, at der i en situation før omstillingen var begået et frispark på Diogo Jota, men VAR gik ikke tilbage og rettede Martin Atkinsons beslutning, og målet stod dermed ved magt.

Liverpool var dermed igen pressede, som de var ude mod Aston Villa senest. Det reservespækkede hold gik dog ikke i panik, og Takumi Minamino sørgede for udligningen efter 27 minutter, da han hamrede udligningen i netmaskerne til stor jubel hos de medrejsende Reds-fans.

Gæsterne var nu her og der og alle vegne, og de satte for alvor Southampton under pres. Flere gode muligheder var under opsejling og hjemmeholdet kunne slet ikke komme ud af den skruetvinge, som var lagt ned over dem.

Ralph Hasenhüttl kunne blot notere sig en enkelt afslutning mod Liverpools mål, men det gav mål, så mon ikke devisen var klar i pausen til spillerne om at få bedre fat og flere afslutninger.


Klopp foretog en enkelt ændring i pausen, da en skadet Joe Gomez blev afløst af anfører Jordan Henderson, som skubbede James Milner ud på højre-backen.

Southampton kom lidt længere frem på banen, og fik længere sekvenser med bolden, men efter et kvarter vendte billedet igen, og hjemmeholdet havde det igen svært overfor Liverpool presset. De store chancer udeblev dog fortsat, og Pep Guardiola sad nok neglebidende hjemme i stuen og håbede på miraklet.

Måske blev City-managerens negle mindre, da Klopp smed redningskransen Divock Origi på banen. Det var dog ikke ham, der fem minutter efter han kom på banen satte 2-1 målet i nettet. Et hjørnespark havnede i hovedet på en stående Joel Matip, som dirigerede bolden i nettet, og euforisk jubel brød ud blandt de gæstende fans.

Liverpool kontrollerede slutminutterne, og holder dermed presset på City inden sidste runde søndag, hvor de så må håbe på Liverpool-legenden Steven Gerrard, som med Aston Villa kan spille mesterskabet til Anfield.

Southampton
(5-4-1)
1A. McCarthy
2K. Walker-Peters
4Lyanco
5J. Stephens
22S. Karim
11N. Redmond
24M. Elyounoussi
8J. Ward-Prowse (C)
27I. Diallo ↪71
23N. Tella ↪71
18A. Broja ↪82
Bænk
13W. Caballero
7S. Long
9A. Armstrong
10C. Adams ↩82
35J. Bednarek
43Y. Valery
6O. Romeu ↩71
17S. Armstrong ↩71
19M. Djenepo
Liverpool
(4-3-3)
1Alisson
12J. Gomez ↪46
32J. Matip
5I. Konaté
21K. Tsimikas
67H. Elliot ↪65
7J. Milner (C)
17C. Jones
18T. Minamino
9R. Firmino ↪83
20D. Jota
Bænk
62C. Kelleher
23L. Díaz
27D. Origi ↩65
26A. Robertson
46R. Williams
6T. Alcântara
8N. Keïta ↩83
14J. Henderson ↩46
15A. Oxlade-Chamberlain

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik