Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Danmark: Superligaen
FT
2 - 2
(0 - 1)
Viborg
Vejle
J. Jensen (58), A. Jatta (90)
L. Đorđević (29), A. Muçolli (75), A. Muçolli (78)
Daniel Fisker

Vejle-kreatør blev helt og skurk i Viborg

Arbnor Mucolli sendte Vejle på sejrskurs, inden Vejle-helten sendte "Drengene fra Nørreskoven" til tælling i Viborg.
Viborg gik på banen som favoritter, da nedrykningstruede Vejle havde bevæget sig knap 100 kilometer nordpå. Favoritværdigheden kom til udtryk allerede fra kampens start, hvor Viborg med tålmodigt spil forsøgte at bevare kontrollen med kampen.

Selvom Viborg-mandskabet havde held med at spille bolden rundt i egne rækker, så kneb det med det offensive spil. ”De Grønne” havde svært ved at få spillet frem ad banen til at fungere, hvilket Vejle ikke var sene til at udnytte.

”Drengene fra Nørreskoven” kunne udnytte Viborgs udsigtsløse presspil, og det gav pote efter knap en halv times spil, hvor Albernoz sendte et godt indlæg ind i Viborg-feltet, hvor Emmanouilidis ikke fik træf på bolden. Mølgaard kunne til gengæld sende endnu et indlæg ind i Viborg-feltet, hvor Djordjevic kunne heade bolden i netmaskerne.

Den forløsende scoring gav Vejle momentum, og det sidste kvarter af første halvleg foregik på Vejles principper. Gæsterne fra Vejle havde mulighed for at udbygge føringen, inden Jakob Kehlet fløjtede til pause, men det blev ved en etmålsføring.

Der var dramatik fra starten af anden halvleg, hvor Viborg appellerede for to straffespark i løbet af de første ti minutter. Kehlets fløjte forblev dog tavs i begge tilfælde, men Viborg-mandskabet havde genvundet initiativet i kampen.

Viborg pressede på for en udligning, og det genopfundne presspil fra første halvleg gav endelig pote efter knap en times spil. Leemans forsøgte at gribe chancen i forbindelse med et indlæg, men i stedet fik han ekspederet bolden videre til Bonde, som gjorde arbejdet færdigt og fik prikket bolden over målstregen.

Vejle-træneren Ivan Prelec reagerede promte på Viborgs udligning og sendte Allan Sousa på banen. Brasilianeren var tilsyneladende ikke varm, da han blev sendt på banen. Hans første aktioner var således ikke noget at råbe hurra for.

Vejle var i det hele taget på hælene, men det lykkedes for gæsterne at sikre sig endnu en overraskende føring. Mucolli tæmmede bolden og trykkede på aftrækkeren, inden Bürgy og Bonde agerede flippermaskine i Viborg-feltet, hvorfor det afrettede skud endte i netmaskerne.

Mucolli modtog et gult kort for at smide trøjen i forbindelse med sin jubel, og allerede tre minutter senere satte han en tackling ind på Jatta, som også kostede et gult kort og en marchordre til den 22-årige albaner.

"De Grønne" satsede herefter alt på at udnytte deres overtal, men værterne skulle udsættes for, at Kehlets fløjte for tredje gang i kampen forblev tavs i forbindelse med appeller for et straffespark, før Jatta kunne sende en udligning i netmaskerne.

Alle på Energi Viborg Arena holdt dog vejret i kølvandet på scoringen, fordi der skulle en VAR-gennemgang til at udelukke, at Jatta rørte bolden med sin arm, inden han scorede. Gambianerens navn blev dog stående på måltavlen, hvorfor Viborg generobrede førstepladsen i nedrykningsspillet, mens Vejle nu har seks point op til AGF, som "Drengene fra Nørreskoven" møder torsdag aften - og til overlevelse.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER