Fodbold nyheder

Hjulmand forundret over bænket Mæhle

Af Malte Storm Madsen

Joakim Mæhle er ikke længere fast mand i Atalanta, hvilket undrer landstræneren.

Article image
Ritzau-Scanpix

Da der var spillet et kvarter i gårsdagens landskamp leverede Mæhle et sandt drømmehug efter et hjørnespark, der endte i nettet mag serbernes målmand.


I Parken et det ikke et usædvanligt syn at se venstrebacken på måltavlen. Publikumsfavoritten har lavet hele 9 mål i sine bare 25 kampe for det danske landshold. Udover sine mange mål har den tidligere AaB-mand leveret mange solide indsatser på det danske landshold, ikke mindst til EM i sommer og i løbet af VM-kvalifikationen.

I Atalanta er det kun blevet til en plads i startopstillingen tre gange i 2022 for Mæhle, og i mange kampe har danskeren kun fået få minutter. Den manglende spilletid undrer den danske landstræner:

- Jeg må bare sige, at når man ser sådan en spiller, og at han ikke spiller i sin klub i Italien, så undrer man sig selvfølgelig, fordi det er et enormt højt niveau, som Mæhle spiller med, siger Hjulmand til TV 2 SPORT på pressemødet efter kampen.

- Der var en af spillerne, der sagde, at han spiller i ”FC Parken.” Det er hans sted. Det er fedt at se ham fyre den af, og de meter, han får tilbagelagt, og den opportunisme, han spiller med, er rar at se.

I den danske 3-0-sejr startede Mæhle på venstreback i en firebackkæde. Umiddelbart kunne det se ud til, at Mæhle ville få en mere defensiv rolle end på den vante wingback-position. Hjulmand forklarede dog, at det var en del af det taktiske oplæg at bringe Mæhles offensive kvaliteter i spil:


- Derfor havde vi også Pierre (Emile Højbjerg, red.) til at være derovre i venstre side, fordi han er fantastisk til at starte spillet og bakke op, så Mæhle kan komme afsted. Han er en rigtig, rigtig god angrebsspiller, siger Hjulmand.

- Vi fik set igen, at Mæhle godt kan spille en venstreback. Der er noget defensivt, vi skal arbejde med, fordi det er anderledes end på wingbacken.

På søndag har Atalanta chancen for at bringe ”Prinsgemæhlen” i spil, når de møder Napoli på hjemmebane. Danmark møder i næste kamp Frankrig på udebane i en Nations League-kamp d. 3. juni.

Mere om Joakim Mæhle

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik