Fodbold nyheder

Italien: Serie A
FT
1 - 0
(0 - 0)
Fiorentina
Atalanta
K. Piątek (56)

Viola slår Atalanta for anden gang på ti dage

Af Stefan Lindahl

Søndag mødtes Fiorentina og Atalanta for anden gang på ti dage. Sidste gang vandt Fiorentina, og det blev tilfældet igen efter en hårdt og ikke pænt spillet kamp, hvor gæsternes træthed var tydelig var første fløjt.
Article image
Tidligt søndag eftermiddag var Champions League-aspiranterne Atalanta på besøg hos Europa-bejlerne Fiorentina. Efter Juventus’ uafgjorte mod Torino tidligere på weekenden kunne Atalanta med en sejr spille sig foran Juventus i tabellen med en sejr. Ligeledes kunne Fiorentina rykke længere frem i tabellen med en sejr, da Roma lørdag tabte point til Hellas Verona. Der var derfor massere at spille om på Stadio Artemio Franchi i Firenze.


At Fiorentina kunne hente ind på de Europa-givende pladser var til at se i første halvleg, hvor hjemmeholdet var dominerende. Atalanta så allerede i løbet af første halvleg små-trætte ud. Dagens kamp var for gæsternes vedkommende også kamp nummer fem på 14 dage.

Begge hold havde dog svært ved at spille sig til de store chancer. Fiorentinas største kom fra Riccardo Sottil, som trykkede af fra distancen, og for Atalantas vedkommende var Teun Koopmeiners manden med den store mulighed, da han alene med Fiorentina-keeperen Bartlomiej Dragowski sendte bolden lige i favnen på polakken. De to holds taktiske indstilling til kampen kom til udtryk, da de to hold gik til pause. Her var hjemmeholdets keeper Dragowski nemlig den spiller på banen med flest boldberøringer.

Anden halvleg startede med et Atalanta-pres, men endte med en Fiorentina-scoring. Krzysztof Piątek blev spillet fri i feltet, og med en teknisk flot aktion bragte polakken hjemmeholdet i front.

Atalanta fik udlignet kort efter, men Ruslan Malinovskyis scoring blev annulleret for offside. Det medførte tunge protester fra gæsternes træner Gian Piero Gasperini, og det kostede italieneren et rødt kort.

Atalanta havde travlt med at presse Fiorentina, men ikke meget offensivt lykkedes for gæsterne i dagens opgør. Faktisk var Atalantas pres tættere på at give Fiorentina muligheden for at lukke opgøret definitivt på omstillinger, end det var på at bringe gæsterne tilbage. Derfor snuppede Fiorentina alle tre point med en 1-0-sejr.


Med nederlaget formår Atalanta altså ikke at udnytte Juventus’ pointtab, og Bergamo-klubben bliver derfor på tabellens femteplads. Med en sejr over Udinese i aften kan Lazio hoppe over Atalanta i tabellen. Gasperinis tropper har dog fortsat en kamp i hånden.

For Fiorentinas vedkommende betyder de tre point, at de har helt fat i de andre Europa-aspiranter. Sejren sender Firenze-klubben et point foran Roma i tabellen, og bringer dem på omgangshøjde med Lazio. Atalanta på den øjeblikkelige femteplads er nu kun to point foran Fiorentina i tabellen.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik