Tottenham
H. Ziyech (47), T. Silva (55)
Rasmus Ove

Chelsea vender skuden mod formstærke Tottenham i højintenst opgør

Det var en kamp fyldt med tænding og hårde tacklinger, som Chelsea i anden halvleg med hjælp af en Ziyech perle fik fuldt udbytte fra.
Tottenham har virkelig spillet sig tilbage i kampen om top fire, efter Antonio Conte tog over som manager i Tottenham. Senest kom de på vanvittigste vis tilbage mod Leicester med det seneste comeback i Premier Leagues historie fra tabende position, efter to mål fra Bergwijn i 95´ og 97´ minut. I dag stod den på London-derby mod Chelsea, som har været igennem en længere krise, som har kostet dem en plads i mesterskabskampen og i stedet nu skal kigge nedad hvor både Tottenham, Manchester United, West Ham og Arsenal alle kommer nærmere, og ønsker at inkludere Chelsea i kampen om top fire.

Første halvveg var præget af kaos og meget intense nærkampe lige fra kampens start. Hverken Chelsea eller Tottenham lykkedes for alvor med, at sætte sig på kampen, som i stedet endte med at blive udkæmpet på midten med hårde tacklinger og bold tab fra begge mandskaber. En af de hårde tacklinger kom fra Matt Doherty med en sen stempling på Malang Sarr, der blev kigget igennem VAR, men der endte ikke med at blive givet rødt kort. En af de eneste større chancer i første halvveg blev også til en scoring fra Harry Kane, men målet blev annulleret da Harry Kane gav et lille skub i ryggen på Thiago Silva, der faldt meget let ved berøringen.

Kort inde i anden halvveg fik Hakim Ziyech bolden på kanten af feltet, og lagde bolden til perfektion helt oppe i venstre krog, hvor Hugo Lloris chanceløst kunne se bolden sejle ind.

Kampbilledet ændrede sig markant efter scoringen, hvor Chelsea satte sig på kampen og vandt kampen på midten. Den stadig højintense kamp blev mere åben, hvor især Chelsea fik mulighed for at spille sig til større chancer. Allerede igen i det 55 minut lagde Mason Mount et fremragende indlæg ind hvor forsvar veteranen Thiago Silva, som spillede en fremragende kamp defensivt, sikkert kunne heade bolden ind til 2-0. Tottenham kæmpede til det sidste, mod endnu et comeback, men fremragende præstationer på midtbanen lukkede Tottenham i opspillet, hvor Rüdiger og Silva fik løst de få resterende situationer der var ved at opstå. Chelsea fik dermed vendt skuden, med en meget velfortjent sejr på 2-0 og skaber igen et hul ned til de andre top fire kandidater.