Fodbold nyheder

Guardiola som hollandsk landstræner?

Af Philip Dar

Den spanske Manchester City-boss har længe haft en drøm om at blive landstræner en dag.

Article image

Når Pep Guardiolas karriere som klubtræner er forbi, har den 51-årige spanier ikke lagt skjul på, at han godt kunne se sig selv som landstræner. Spansk landstræner bliver Guardiola nok aldrig, da han er fortaler for catalonsk selvstændighed og det er derfor svært at forestille sig, at Guardiola ville være interesseret i trænersædet på det spanske landshold.


Pep Guardiolas kontrakt med Manchester City udløber efter næste sommer, men de engelske mestre håber på at kunne forlænge med den spanske mestertræner. Den engelske klub kan dog få kamp til stregen fra det hollandske fodboldforbund. Ifølge The Sun, vil de nemlig forsøge at lokke Pep Guardiola til jobbet som hollandsk landstræner.

The Sun argumenterer desuden for, at Guardiola kan være interesseret i jobbet som hollandsk landstræner, da spanieren er inspireret af hollandske Johan Cruyffs fodboldtænkning. Cruyff var cheftræner i FC Barcelona, da Guardiola brød gennem ungdomsrækkerne og ind i rollen som en af de bedste defensive midtbanespillere nogensinde i den catalanske storklub. Efterfølgende har Cruyffs fodboldfilosofi været en stor inspiration for Guardiolas egen trænerstil.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

ANNONCE