Chelsea
K. De Bruyne (70)
Carl-Emil Bromose

City slår Chelsea i lyseblå dominans

Topbraget mellem Manchester City og Chelsea endte i en smal sejr til hjemmeholdet efter 90-minutters dominans.
Det var en stor lørdag i Manchester, da ligaens første- og andenplads mødte hinanden i et brag af en topkamp i Premier Leagues runde 22.

Manchester City lå med 10 point foran Chelsea i tabellen, så et nederlag for Chelsea ville smide Manchester City gunstigt i front og ligne en suveræn og uoverkommelig favorit til det engelske mesterskab.

Startopstillingerne bød på få omrokeringer. Mason Mount startede på bænken for Chelsea og Andreas Christensen var ude med Covid-19, imens Jack Grealish startede som angrebsspids og Ruben Dias højst overraskende startede på bænken for City.

Første halvleg var præget af få chancer og stor lyseblå sikkerhed. Kampen startede med et hurtigt gult kort til Marcos Alonso, der efter små seks minutter lavede en alt for hård tackling på Raheem Sterling på Citys egen banehalvdel. Kort efter mistede John Stones koncentrationen i en duel med Romelu Lukaku i det niende minut, der med større fokus fra Lukaku kunne have givet Chelsea en tidlig føring. En situation der blev efterfulgt af TV-billeder af en tydeligt rasende Thomas Tuchel.

Chelsea havde kun boldbesiddelse i få øjeblikke af gangen, og måtte ellers være på dupperne i forsvaret, da samtlige City-spillere, og især Jack Grealish, Phil Foden og Raheem Sterling, udfordrede Marcos Alonso og Cesar Azpilicueta i tide og utide. Manchester City havde derudover en tydelig plan med et utal af løb og bolde i bagrummet på Chelseas-forsvaret bestående af Thiago Silva, Antonio Rüdiger og Malang Sarr.

Fem minutter før pausen kom halvegens største mulighed, da Kovacic tæt på eget forsvarsfelt blev presset af Kevin De Bruyne, og med en afrettet fejlaflevering fra kroaten fik Jack Grealish frit spil mod Chelsea-målmanden Kepa. Grealish forsøgte at prikke bolden roligt i mål, men Kepas venstre ben forhindrede en 1-0-føring til det lyseblå Manchester-mandskab.

Kampens anden halvleg bød på høj intensitet fra start, og indenfor halvegens første minutter fik både City og Chelsea flere chancer. Hjemmeholdet fortsatte dominansen på bolden.

Chelseas forsvar lignende en mindre rodebutik, hvilket resulterede i, at Malang Sarr nedlagde Raheem Sterling i feltet efter små 53 minutter. En offside på Kyle Walker, der stod for opspillet til Sterling, redede dog Sarr fra at skulle give kvajebajer til holdkammeraterne.

Chelsea havde det svært med at sætte sig igennem i nærkampene, der blev domineret af Manchester City, og i midten halvegen virkede kampen atter låst.

Nøglen til den lås blev dog fundet i det 70’ minut, da Kevin De Bruyne lavede et forrygende solomål. Belgieren fik bolden i løb på venstre side af Chelseas banehalvdel, og på trods af, at N’Golo Kante forsøgte at nedlægge belgieren, kunne De Bruyne søge mod midten af Chelseas målfelt og finesse et præcist indersideskud over i det lange hjørne uden chance for Kepa. Stillingen stod dermed 1-0 til Manchester City, hvilket også endte med at blive kampens endelige resultat.

Begge hold havde mindre chancer i kampens sidste 20 minutter, men i løbet af 90 minutter på Etihad kom Chelsea aldrig rigtig til at matche forhåndsfavoritterne fra Manchester City.

Med 1-0 sejren ligger Manchester City på førstepladsen med 13 point over Chelsea på andenpladsen, og på trods af, at der stadig er mange kampe tilbage i sæsonen, ligner ”The Cityzens” et relativt sikkert bud på en engelsk mester anno 2021/22.