Fodbold nyheder

UCL-overblikket: Sådan kan holdene spille sig videre

Af Stefan Lindahl

Med en runde tilbage giver Indkast dig her overblikket over, hvordan de forskellige mandskaber kan spille sig videre i Conference League.

Article image

I den nye kontinentale turnering UEFA Conference League går de otte gruppevindere videre til turneringens 1/8-finaler. De otte toere møder de otte treere fra Europa League-gruppespillet i en play off-runde, før 1/8-finalerne. Derfor vil det være vinderne af de otte play off-kampe, som møder gruppespillets ettere i turneringens 1/8-finaler.

Gruppe A

HoldKampeMålscorePoint
1.LASK Linz59-113
2.Maccabi Tel-Aviv513-310
3.HJK Helsinki55-126
4.Alashkert FC53-140

Sidste spillerunde
LASK Linz - HJK Helsinki
Alashkert FC - Maccabi Tel-Aviv

Før sidste spillerunde i Gruppe A ligger det helt fast, at Helsinki og Alashkert forlader turneringen. Ingen af de to hold kan nå de placeringer, som giver videre avancement.

Heller ikke blandt LASK Linz og Maccabi Tel-Aviv kan noget ændres. Selvom Linz taber og Maccabi vinder, så vil stillingen være intakt, da østrigerne er bedst indbyrdes.


Gruppe B
HoldKampeMålscorePoint
1.KAA Gent55-210
2.Partizan Beograd55-37
3.Flora Talinn55-75
4.Anorthosis55-85

Sidste spillerunde
KAA Gent - Flora Talinn
Partizan Beograd - Anorthosis

I Gruppe B kan Gent som det eneste hold nyde sidste spillerunde uden at skulle frygte at miste både førstepladsen og det videre avancement. Afstanden på tre point til Partizan på andenpladsen er nemlig nok, selvom belgierne skulle tabe i sidste spillerunde. Indbyrdes er Gent nemlig bedst mod Partizan, hvorfor serberne ikke kan overhale belgierne i gruppen.

Selvom Partizan lige nu ligger til at gå videre sammen med Gent, så kan serberne ikke vide sig helt sikre endnu. En sejr over Flora Talinn i sidste runde vil dog lukke mulighederne for et Europa-exit og sikre Partizan pladsen i turneringens play off-runde.

Både nummer tre og fire, Flora og Anorthosis, kan dog begge godt nå det videre avancement. Cypriotiske Anorthosis kan gå videre, hvis de slår Partizan I sidste spillerunde, samtidig med at Flora Talinn ikke vinder.

Hvis Både Flora og Anorthosis vinder, så bliver det dog for alvor indviklet. De to hold er lige indbyrdes, hvorfor det kan komme til at handle om målscoren i alle gruppekampe. Her er Talinn-klubben et mål bedre end cyprioterne inden sidste spilledag, men hvis Anorthosis vinder med et mål mere end den estiske klub i sidste runde, vil de to hold også på det parameter være fuldstændig lige. Det vil dog samtidig betyde, at cyprioterne avancerer til næste runde, da de så vil have scoret flere mål end Flora i alle gruppekampe.
Skulle de to hold dog ende med en identisk målscore, så kommer det til at handle om udebanemål. Før runden har de to hold begge scoret to gange på udebane i turneringen. Begge hold spiller ude i sidste spillerunde, og vil i dette scenarie også ende med at have lavet lige mange udebanemål efter den sjette og sidste spillerunde.

Der vil det så komme ned til antal sejre i turneringen, hvor cyprioterne og Flora også er fuldstændig lige. Det vil sige, at det faktisk kan ende med, at vi skal ud i fair play-point for at finde ud af, hvem som skal videre. Her tildeles et hold tre point i strafsystemet ved et rødt kort og et point ved et gult kort.

Før sidste spillerunde har Flora Talinn markant færre strafpoint end Anorthosis. Hvis det skal udligne sig skal Flora have hele syv disciplinær-point mere i sidste spillerunde end cyprioterne. Samtidig må Anorthosis så ikke blive tildelt et eneste strafpoint.

Skulle det ske, så kommer det ned til klubbernes plads på UEFA’s koefficientliste. Her er Flora Talinn nummer 126 på listen og Anorthosis placeret på 159.-pladsen. Derfor vil Flora Talinn i dette scenarie gå videre til turneringens play off-runde.


Gruppe C
HoldKampeMålscorePoint
1.Bodø/Glimt513-411
2.AS Roma515-910
3.Zorya Luhansk54-106
4.CSKA Sofia51-101

Sidste spillerunde
Zorya Luhansk - Bodø/Glimt
CSKA Sofia - AS Roma

Ligesom i Gruppe A er de to nederste hold uden chance for videre avancement fra Gruppe C. Derfor er spændingen her også i blandt de to øverste.

Norske Bodø/Glimt er i pole position, og kan selv afgøre det. For Roma er det ikke nok at ende á point med nordmændene, da den norske klub er bedst indbyrdes. Derfor skal romerne håbe på, at Bodø/Glimt ikke vinder i Ukraine, hvis italienerne skal snuppe pladsen direkte videre til turneringens 1/8-finaler.


Gruppe D
HoldKampeMålscorePoint
1.AZ Alkmaar57-311
2.Randers FC59-87
3.FK Jablonec56-66
4.CFR Cluj52-71

Sidste spillerunde
AZ Alkmaar - Randers FC
CFR Cluj - FK Jablonec

I Gruppe D er danske Randers involveret i en direkte duel om videre deltagelse i turneringen. AZ Alkmaar avancerer som sikker etter fra puljen, og i bunden må Cluj vinke farvel til europæisk fodbold.

Randers har på papiret den svære kamp på den sidste spilledag, når de i Holland møder puljevinderne. En sejr vil dog sende danskerne videre til turneringens play off-runde. Det kan dog ende som noget af et regnestykke, hvis Randers taber og tredjepladsen Jablonec spiller uafgjort mod Cluj.

Randers og Jablonec er nemlig fuldstændig lige indbyrdes, og derfor vil den samlede måldiffenrence i alle gruppekampe blive gældende. Her er Randers et mål bedre end Jablonec før runden.

Randers står dog i dette scenarie til et nederlag, og Jablonec til en uafgjort. Hvis Randers taber med lige præcis et mål, så vil de to hold have samme måldifference, og derfor kommer det ned til det højest antal scorede mål i alle gruppekampe. Her er danskerne tre mål bedre inden spillerunden. Hvis Randers taber 1-0, så skal Jablonec i dette scenarie spille mindst 4-4 mod Cluj for at avancere.

Taber Randers med 1-0, samtidig med at Jablonec spiller 3-3 mod Cluj, så vil Jablonec gå videre til næste runde. Det skyldes, at det i dette scenarie vil handle om flest mål scoret på udebane. Her har Randers scoret tre gange inden sidste spillerunde, og med 3-3 på udebane mod Cluj vil Jablonec ramme fem udebanescoringer.

Taber Randers med mere end et mål, så vil Jablonec gå videre til turneringens play off-runde, hvis de spiller uafgjort. Det skyldes, at den nuværende tredjeplads i så fald vil have en bedre måldifference.


Gruppe E
HoldKampeMålscorePoint
1.Feyenoord59-511
2.Slavia Prag57-67
3.Union Berlin57-86
4.Maccabi Haifa51-54

Sidste spillerunde
Feyenoord - Maccabi Haifa
Union Berlin - Slavia Prag

I turneringens Gruppe E er Feyenoord det eneste hold, som ikke kan ændre placering i den sidste spillerunde. Hollænderne sidder sikkert på førstepladsen, og er derfor sikret pladsen i turneringens 1/8-finaler.

Maccabi Haifas Europa-eventyr er også slut for denne sæson, da de uanset resultatet af kampen mellem Union Berlin og Slavia Prag ikke kan snige sig over begge hold på antal point, eftersom at andenpladsen efter sidste spillerunde vil have minimum otte point.

Maccabi kan dog godt ende på tabellens tredjeplads. Det vil dog kræve en sejr over Feyenoord. Sker det, samtidig med at Union Berlin taber, vil de passere tyskerne i puljen. Hvis Maccabi skulle ende á point med Slavia Prag, så skal vi ud på noget af regne-arbejde for at finde ud af, hvem som snupper den ligegyldige tredjeplads, som ikke giver videre avancement.

Maccabi og Slavia Prag er nemlig fuldstændig lige indbyrdes inden den sidste spillerunde. Israelerne er dog fem scoringer dårligere i måldifferencen inden runden, hvorfor den difference skal minimum udlignes.

Bliver den kun lige udlignet, så vil Slavia dog stadig ende over Maccabi, da de vil have scoret flere mål sammenlagt i alle gruppespillets kampe. Derfor afhænger Maccabis muligheder for avancement af, at de får en bedre målscore end tjekkerne.

Skulle det dog ske, at holdene ender på præcis den samme målscore, hvilket kan ske ved, at Slavia Prag taber 1-0 til Union, samtidig med at Maccabi vinder vanvittige 6-2 over Feyenoord, så vil Maccabi ende på tredjepladsen, da i scenariet vil have scoret flest udebanemål i alle gruppekampe.

Union Berlin, som er nummer tre inden sidste spillerunde, er et point efter Slavia Prag, som de møder på hjemmebane, har derfor brug for en sejr. Vinder Union Berlin den kamp, så er de sikret det videre avancement til turneringens play off-runde.


Gruppe F
HoldKampeMålscorePoint
1.FC København513-512
2.Slovan Bratislava58-58
3.PAOK Thessaloniki56-48
4.Lincoln Red Imps52-150

Sidste spillerunde
FC København - Slovan Bratislava
PAOK Thessaloniki - Lincoln Red Imps

I Gruppe F er der på sidste spilledag også kamp om den videre deltagelse. Øverst er FC København sikret førstepladsen og pladsen i turneringens 1/8-finale.

Det er Slovan Bratislava og PAOK, som slås om den sidste plads videre fra puljen. De to hold er fuldstændig lige indbyrdes, hvorfor det vil komme ned til holdenes samlede måldiffenrence i alle gruppekampe. Lige nu er Bratislava et mål bedre end PAOK, hvorfor de går ind til runden på andenpladsen. I sidste spillerunde venter der dog grækerne en noget mere overkommelig opgave, end den Bratislava skal ud på, når de møder FC København i Parken.

Hvis både Slovan Bratislava og PAOK vinder, så skal PAOK altså vinde med minimum to mål mere, end Slovan vinder med. Hvis de to hold ender på en fuldstændig identisk målscore, så skal vi kigge på mål scoret på udebane i gruppespillet. Her vil Bratislava gå videre, da de før sidste runde, hvor PAOK spiller på hjemmebane, har scoret flere udebanemål end grækerne.


Gruppe G
HoldKampeMålscorePoint
1.Stade Rennes510-711
2.Tottenham511-87
3.Vitesse Arnhem59-87
4.NS Mura54-113

Sidste spillerunde
Tottenham - Stade Rennes
Vitesse Arnhem - NS Mura

I Gruppe G er det også allerede afgjort, hvem som vinder puljen, og hvem som ender på sidstepladsen. Også her er spændingen derfor mellem nummer to og tre.

De to hold som kæmper om billetten videre til turneringens slutspil, Tottenham og Vitesse, er fuldstændig lige indbyrdes før spillerunden, hvorfor målscoren kan blive afgørende. Her er Tottenham bedst, hvorfor uafgjort i begge kampe vil sende englænderne videre.

Hvis både Tottenham og Vitesse vinder, så skal Vitesse vinde med minimum tre mål mere end englænderne, hvis de skal videre på målscore. Derfor kan det komme an på mål scoret på udebane i alle gruppespilskampe.

Begge hold spiller på hjemmebane i sidste runde, hvorfor der ikke kan rokkes ved den statisik. Her har Vitesse scoret hele syv mål mod Tottenhams tre, hvorfor hollænderne, i dette scenarie, vil avancere fra puljen.


Gruppe H
HoldKampeMålscorePoint
1.FC Basel511-611
2.Qarabag510-511
3.Omonia Nicosia55-103
4.Kairat Almaty56-111

Sidste spillerunde
FC Basel - Qarabag
Omonia Nicosia - Kairat Almaty

I Gruppe H er det før sidste spillerunde afgjort, at Basel og Qarabag går videre til turneringens slutspil. Det er dog stadig ikke afgjort, hvem der går videre som henholdsvis etter og toer. Omonia Nicosia og Karat Almaty mødes derfor i en kamp for æren, hvor det blot handler om, hvem der skal have sidstepladsen og næstsidstepladsen.

Basel og Qarabag mødes i sidste spillerunde, og her behøver Qarabag sejren for at gå videre som etter. Før spillerunden har Basel nemlig en bedre måldifference, og den vil ikke ændre sig, hvis de to hold spiller uafgjort, ligesom de gjorde i de to holds første opgør. Derfor kan Basel altså nøjes med blot det ene point og stadig snuppe billetten direkte i turneringens 1/8-finale.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik