Fodbold nyheder

Superligaen sagsøger Super League-klubber

Af Niels Nedergaard


Hvis Super League bliver stiftet i fremtiden, vil det ikke blive under navnet Super League, da den danske Superliga har valgt at sagsøge initiativtagerne bag Super League-projektet.

Article image
Ritzau-Scanpix

I foråret sprang en stor bombe i fodboldens verden, da en række af de største klubber i Europa meldte ud, at de ville stifte en ny udbryderliga under navnet ”Super League.” Initiativet blev hurtigt kritiseret voldsomt af både fans og en række store personligheder, som alle skød projektet til jorden.

Hurtigt trak den ene storklub efter den anden sig fra projektet, og derfor endte det aldrig med at blive til noget.

Men skulle det ske, at initiativtagerne bag Super League vælger at genoptage processen og igangsætte en udbryderliga, så skal man ud og finde et nyt navn. For Superligaen herhjemme har valgt at lægge sag an mod de klubber, som eventuelt skulle ende med at blive en del af udbryderligaen. Det fortæller Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, til Ekstra Bladet.

- Det er korrekt, at vi har rejst en sag. Vi har retten til navnet Superliga i Danmark. Det er en rettighed, vi har tænkt os at forsvare, så det navn kan "Super League" ikke benytte i Danmark, fortæller Claus Thomsen til Ekstra Bladet.

Faktisk er den danske Superliga gået så langt, at de har valgt at benytte sig af muligheden for at blokere European Super Leagues ret til selv at kunne registrere navnet "Super League." Dette vil ifølge Ekstra Bladet gælde i hele Europa.

En endelig afgørelse i sagen vil senest ske i september 2023, da man har sat en deadline for, hvornår der skal være en afklaring på, om udbryderligaen kan benytte sig af navnet eller ikke.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik