Europa: Champions League
FT
0 - 5
(0 - 4)
Club Brugge
RB Leipzig
C. Nkunku (12), E. Forsberg (17), A. Silva (26), E. Forsberg (45), C. Nkunku (90)
Philip Dar

Optakt: Club Brügge-RB Leipzig

Meget står på spil, når gruppe A´s nummer tre og fire støder sammen på Jan Breydel Stadion
Kommentar:

Onsdag aften omkring kl 23, kan mange brikker være på plads i Champions Leagues gruppe A, som består af Manchester City og Paris Saint-Germain samt Brügge og Leipzig. Manchester City topper gruppen med ni point, mens PSG står noteret for otte point. Det ligner altså derfor, at de to forhåndsfavoritter tager pladserne videre til knockoutfasen, da Brügge ligger nummer tre med fire point, mens Leipzig har skuffet fælt og kun har hentet et enkelt point. En udebanesejr i Belgien, er altså derfor påkrævet for RB Leipzig, hvis de stadig skal gøre sig forhåbninger om europæisk fodbold efter vinter.

Sidst to hold mødtes, var i gruppespillets anden runde. Her tog Club Brügge alle tre point på udebane i Leipzig. Hjemmeholdet kom ellers planmæssigt foran efter fem minutters spil ved franske Christopher Nkunku, men de belgiske gæster vendte opgøret allerede i første halvleg og endte altså med at rejse fra Tyskland med en 1-2-sejr og alle tre point.

Ingen af de to mandskaber, havde en særlig vellykket optakt til ugens CL-opgør. Club Brügge har stadig til gode at smage sejrens sødme i november måned, da det i weekenden blev til et 2-1-nederlag på udebane til KV Mechelen. I runden forinden, måtte Brügge-spillerne også gå fra banen uden de tre point, da man spillede 2-2 hjemme mod Standard Liege.

RB Leipzig skuffede også i weekenden, da mandskabet tabte 2-0 på udebane til Hoffenheim. Leipzig har haft en svær start på sæsonen. Efter 12 kampe, indtager RB Leipzig aktuelt syvendepladsen med 18 point og har stadig til gode at vinde på udebane hvor det blot er blevet til tre point, alle via uafgjorte resultater.

Karantæner og skader:

Club Brügge må undvære følgende spillere:

Jose Izquierdo (Mindre skade efter sammenstød)
Ruben Providence (Ankelskade)
Cisse Sandra (Sygdom)
Eduard Sobol (Sygdom)

RB Leipzig må undvære følgende spillere:

Tyler Adams (Karantæne)
Peter Gulacsi (Sygdom)
Marcel Halstenberg (Knæskade)
Dani Olmo (Muskelskade)
Yussuf Poulsen (Lægmuskelskade)
Marcelo Saracchi (Knæskade)

Derudover er en række RB Leipzig-spillere tvivlsomme, det drejer sig om Amadou Haidara, Konrad Laimer, Mohamed Simakan samt Dominik Szboszlai.

Bud på kampens profil:

Mit bud på kampens profil ligger i Club Brügges offensiv, hvor den hollandske spidsangriber Bas Dost spiller. Dost har nettet seks gange i de seneste fem kampe og jeg tror, at den målform skal fortsætte, hvis Brügge skal hente den påkrævede sejr mod et Leipzig-mandskab, som har problemer på udebane.

Jeg tror så til gengæld også, at RB Leipzigs profil er at finde i offensiven. Det tyske mandskab skal sætte sin lid til, at franske Christopher Nkunku rammer dagen, for så kan han være rigtig farlig for stort set alle modstandere. Den franske midtbanespiller scorede i Leipzigs seneste CL-opgør, da tyskerne spillede 2-2 på hjemmebane mod Paris Saint-Germain og igen i den efterfølgende weekend, da Leipzig hjemme slog Dortmund med 2-1.

Bud på kampens resultat:

Jeg er overbevist om, at det bliver en særdeles tæt affære, men jeg har dog en fidus til, at Brügge forlænger Leipzigs udebanekompleks. Jeg tror, at Club Brügge vinder en snæver 2-1-sejr.

Kampen fløjtes igang kl 21:00 og kan følges på Viaplay.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER