Aalborg Freja - Brøndby

Danmark: DBU Pokalen
Aalborg Freja
Aalborg Portland ParkFuld tid0-3
Brøndby A. Pavlović (16), J. Singh (52), O. Fallenius (65)
LineupReferat

Brøndby sikkert videre i pokalen efter dyst med serieklub

Af Christian Bang Jensen

De danske mestre, Brøndby IF, vandt torsdag aften det imødesete pokalopgør mod Serie 1-klubben Aalborg Freja med en sikker og professionel 3-0-sejr.

Article imageMed en klar, kulsort efterårshimmel og festligt fyrværkeri i Aalborg Frejas blåhvide-farver blev der torsdag aften skudt gang i den imødesete pokal ottendedelsfinale mellem den nordjyske Serie 1-klub og de forsvarende danske mestre fra Brøndby.

Men selvom kulissen med over 3000 tilskuere på plads på det normale Superliga-stadion Aalborg Portland Park og en feststemt fanzone i Frejaparken inden opgøret indbød til en fantastisk pokalaften, så var der alligevel klar klasseforskel på banen. Ja, alle fem rækkers forskel blev i takt med minutternes gang mere og mere tydelig.

For nok startede Aalborg Freja godt og fik forsvaret sig mod de normale Superliga-spillere med målmand og anfører Simon Gasberg som sikker sidste skanse, men da stadionuret havde rundet de 16 minutter, gik den ikke længere for serieklubben.

I fraværet af Mikael Uhre fik Andrija Pavlovic chancen, og han udnyttede et flot indlæg fra Blas Riveros til at bringe de blågule foran med 1-0.

Med en heroisk indsats den sidste halve time af første halvleg formåede Aalborg Freja at overleve og gå til pause med æren og drømmen i behold. Kun én scoring fra en udligning. Hvor den udligning skulle komme fra, var straks et mere prekært spørgsmål, da klubben fra det nordjyske kun en enkelt gang havde været i nærheden af Thomas Mikkelsens mål.

Brøndby ledte ofte efter åbninger i betondefensiven i første halvleg, og det lignede i starten af anden halvleg, at drengene fra Vestegnen havde fået at vide, at det nu var tid til at trykke raketten af udefra. Det gjorde i hvert fald Jagvir Singh, og med et velplaceret spark udbyggede han føring til 2-0 i det 51. minut. Og pludselig gik det meget stærkt for serie-mandskabet.

Minutter senere var det tæt på at blive 3-0, da Blas Riveros blev spillet fri, men det paraguayanske talent misbrugte chancen. Det gjorde svenske Oscar Fallenius dog ikke, da han på fornem vis afdriblede en velspillende målmand Simon Gasberg og afgjorde opgøret.

Drømmen for ”Freja” hed nu, at man ville score et mål mod Superliga-holdet, men selvom om arbejdsindsatsen og opbakningen fra publikum havde fortjent en scoring, kom måltavlen ikke på arbejde mere i opgøret.

Brøndby gik dermed sikkert videre til kvartfinalen, som der bliver trukket lod til senere torsdag aften.

Aalborg Freja
1S. Gasberg
13J. Bertel
5F. Vingaard
4M. Christensen
6T. Andersen
3L. Nielsen
7R. Christensen ↩84
11A. Staff ↩65
10A. Dorsen ↩46
12M. Kristensen ↩85
2L. Daucke ↩76
Bænk
8M. Daucke ↪84
9J. Madsen ↪46
14F. Holt ↪76
15M. Nyborg ↪85
16M. Pedersen
17N. Pedersen ↪65
18M. Thomsen
Brøndby
16Thomas Mikkelsen
2Jens Gammelby
15Blás Riveros ↩63
18Kevin Tshiembe ↩73
28Anton Skipper
8Mathias Greve
42Tobias Børkeeiet
23Christian Cappis ↩72
20Oskar Fallenius
9Andrija Pavlović ↩63
31
Bænk
40Jonathan Risbjerg Ægidius
17Andreas Bruus
36 ↪63
19Morten Frendrup
25Anis Ben Slimane ↪72
29Peter Bjur ↪63
34Andreas Pyndt Andersen ↪73

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik