Jablonec - Randers

Europa: Europa Conference League
Jablonec T. Čvančara (35), T. Čvančara (53)
Stadion StřelniceFuld tid2-2
Randers S. Odey (36), S. Odey (Str. 90)
LineupReferat

Odey sikrede Randers point på falderebet

Af Daniel Fisker

Det fungerede bestemt ikke for Randers i alle 90 minutter af torsdagens Conference League-opgør mod Jablonec, men Stephen Odey sørgede for, at randrusianerne fik et enkelt point med hjem fra Tjekkiet.

Article image

Værterne fra Jablonec, som inden kampen var et point foran Randers FC i Gruppe D, kom ganske vist bedst fra start, men allerede efter seks minutters spil formåede brandvarme Stephen Odey at teste Jan Manus i Jablonec-målet. Den rutinerede målmand formåede dog at parere bolden, som Odey ikke fik det allerbedste træf på.

Efter 10 minutters spil var Jablonec igen ved at komme i problemer. En forsvarsspiller ramte bolden med hånden, hvilket fik Randers-spillerne til at appellere for et straffespark, men kampens dommer vurderede dog ikke, at forseelsen var stor nok til at pege på 11-meterpletten.

Jablonec blev dog ved med at spøge på Randers’ banehalvdel – og i randrusianernes felt – men et trods alt veloplagt Randers-forsvar formåede at afværge tjekkerne. ”Hestene” formåede dog kun sjældent at levere et reelt opspil, hvorfor kampen i perioder af første halvleg gik i stå.

Der kom dog gang i kampen igen, da Randers – efter en halv times spil – formåede at spille bolden op mod Jablonec-feltet, hvor Björn Kopplin tog sig god tid til at finde Odey, som skulle forsøge at flugte bolden i netmaskerne. Den ellers lovende flugter endte dog med at prelle af på stolpen.

Randers så ud til at være pressede af Jablonecs høje bolde, og efter 35 minutter blev presset for stort. Jakub Povazanec strøg endnu en gang op ad højre side af banen, hvorefter han sendte et indlæg i retning af Tomas Cvancara, som formåede at forbigå Patrik Carlgren med en afslutning med hælen.

Der gik dog kun et minuts tid, før Randers fik mulighed for at svare igen. Manus og Vojtech Kubista forsøgte begge at nå op til en nedfaldsbold, men Kubista endte med at heade bolden forbi sin målmand, og så stod Odey, hvor han skulle, så han kunne knokle bolden i det tomme Jablonec-mål.

Jablonec kom bedst ud til anden halvleg, hvilket blev understreget af målscoreren Cvancaras skud på stolpen, da der var spillet tre minutter af anden halvleg. Cvancaras var igen på pletten få minutter senere, da han fandt vej til en gunstig position i forbindelse med et hjørnespark, hvorfor han kunne heade bolden ind i Randers-målet. Simon Piesinger og Carlgren formåede næsten at redde bolden på målstregen, men anstrengelserne var forgæves.

Randers kæmpede for en udligning med næb og klør, hvilket Jablonec-spillerne ved flere lejligheder fik at føle. Besværet med at levere et reelt opspil havde dog forfulgt kronjyderne ind i anden halvleg, hvor der var langt mellem angrebssnapsene. Odey havde endnu en god mulighed efter godt og vel en times spil, men bolden skruede forbi højre stolpe.

2-1-målet var benzin på Jablonecs bål, hvilket blev understreget af endnu et skud på stolpen – det kørte på skinner for værterne, mens Randers – trods alt med masser af kampånd – tilsyneladende havde tabt pusten. Randers’ anstrengelser blev værre, da der var godt og vel et kvarter tilbage af kampen. Her måtte anfører Erik Marxen humpe fra banen efter at have trukket i nødbremsen.

Jablonecs ivrige angrebsspil blev hen imod kampens slutning erstattet af en solid defensiv indstilling, som Randers havde svært ved at bryde igennem. Selvom tjekkerne have stillet sig langt tilbage på banen, formåede Povazanec at sætte Carlgren på en svær prøve. Den 30-årige slovak formåede dog ikke at lukke kampen ved denne lejlighed.

Selvom Randers ikke rigtig formåede at bryde igennem Jablonec-forsvaret, så fik randrusianerne endnu en hjælpende hånd af Jablonec-forsvaret. Libor Holik tog armen i brug i forbindelse med en hovedstødsduel, hvorfor kampens dommer fløjtede og pegede på 11-meterpletten. Herfra svigtede Odey ikke og sikrede Randers et enkelt point efter en tvivlsom anden halvleg i Tjekkiet.

Jablonec
(4-4-1-1)
1Jan Hanuš
4Libor Holík
27Vojtěch Kubista
12Jaroslav Zelený
16Jan Krob
24Dominik Plestil ↩73
17Miloš Kratochvíl
7Jakub Považanec
11Václav Pilař ↩77
10Tomáš Čvančara ↩59
15Martin Dolezal (C) ↩77
Bænk
13Tomáš Vajner
51Tomas Jezek
26Martin Nešpor ↪59
31Torfiq Ali-Abubakar
23Michal Surzyn
28Patrik Haitl
2Antonín Vaníček ↪77
3Tomáš Hübschman ↪77
6Tomas Malinsky ↪73
14Tomáš Smejkal
Randers
(4-4-2)
1Patrik Carlgren
15Bjorn Kopplin
8Simon Piesinger
11Erik Marxen (C) ↩77
19Oliver Kristensen ↩46
10Tosin Kehinde
20Vito Hammershøj-Mistrati
6Lasse Johnsen ↩83
12Simon Tibbling ↩61
90Stephen Odey
44Nicolai Brock-Madsen ↩61
Bænk
22Andreas Søndergaard
25Jonas Dakir
45Marvin Egho ↪83
2Simon Graves ↪77
7Mikkel Kallesøe ↪46
17Jesper Lauridsen
9Jakob Ankersen ↪61
14Frederik Lauenborg
16Mads Enggård
18Tobias Klysner
30Vincent Onovo ↪61
40Filip Kristensen

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik