Fodbold nyheder

Saudi-Arabien har kigget mod Qatar

Af Torsten Brix

Ekspert om overtagelsen af Newcastle…

Article image

Det er indiskutabelt, at PIF kontrolleres af den saudiarabiske kronprins Mohammad bin Salman. Han er flere gange blevet kritiseret af menneskerettighedsorganisationen Amnesty International, og de har advaret om, at PIF vil bruge Premier League til ”Sportswashing”. Ifølge Amnesty vil PIG forsøge at polerere et ellers anstrengt forhold til menneskerettigheder og tvivlsomt image ved at investere i den populære liga.


Sådan skrev Indkast.dk tidligere på ugen i lederen – Newcastle- fra Cockney Mafia til Sportswashing efter den nordengelske Premier League-klub er blevet overtaget af et konsortium fra Saudi-Arabien. Om dette siger Stanis Elsborg, senioranalytiker i Play the Game, der er en del af Idrættens Analyseinstitut i dagens udgave af Jyllands-Posten:

- De ønsker at bruge sporten til at dække over nogle af de menneskerettighedskrænkelser, der ellers foregår i landet, og der findes ikke nogen bedre kultursektor end sporten til at sole sig i de værdier, som sporten bygger på.

- Saudi-Arabien har kigget mod Qatar og set, hvor meget indflydelse på international politik Qatar har fået igennem sporten. Der var ikke mange, der vidste, hvor Qatar lå, da landet fik tildelt VM. Det ved alle i dag.

Mere om Newcastle

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik