Fodbold nyheder

Manchester Uniteds få overskudshandler: Kun fem spillere handlet med profit det sidste årti

Af Philip Sinkbæk Jensen

Efter salget af Daniel James har kun fem spillere givet et finansielt overskud i Manchester Uniteds salg af spillere de sidste ti år.

Article image
Ritzau-Scanpix

Årsagerne til at Manchester United ikke får et finansielt overskud af sine spillersalg, kan være mange. Det kan skyldes alt fra at spillerene har mangeårige høje lønninger, at spillerne er tilknyttet klubben i længere tid under lejeaftaler eller at spillerne er købt dyrt ind og solgt billigere.


I de seneste ti år har blot fem spillere givet et økonomisk afkast efter at skifte væk fra klubben.

Daniel James
87 millioner kr. i afkast

Den 23-årige walisiske kantspiller kom til klubben fra Swansea i 2018 på en 130 millioner-kroner-aftale. Efter at Cristiano Ronaldo kom til klubben, var James endnu længere væk fra spilletid med meget konkurrence på frontpladserne, hvilket fik Leeds til at betale 217 millioner kroner for den hurtige waliser.

Alexander Buttner
15,5 millioner kr. i afkast

Manchester United hentede Buttner i Vitesse i 2012, hvor hollænderen var én af de mest lovende forsvarstalenter i Europa.


Siden da blev det kun til 28 optrædener på to år for ’De Røde Djævle’, hvilket fik Dinamo Moskva til at købe den lovende forsvarsklippe, der endte med at komme på mange forskellige lejeophold for til sidst at skifte på en fri transfer tilbage til Vitesse og videre til sin nuværende klub, RKX Waalwijk.

Daley Blind
17 millioner kr. i afkast

Den tidligere hollandske United-cheftræner, Louis van Gaal, hentede Daley Blind i Ajax i 2014 for 139 millioner kr.

Efter fire sæsoner uden et Premier League-trofæ, men derimod et Europa League-trofæ, gav den daværende manager, José Mourinho, Daley Blind lov til at skifte tilbage til Ajax for 156 millioner kr., hvor hollænderen stadigvæk er aktiv i både klub og på landshold.

Javier Hernandez
7 millioner kr. i afkast

Efter at have gjort sig flot bemærket under VM2010 for Mexicos landshold skiftede ’Chicharito’ fra mexikanske Guadalajara for 56 millioner kr.

Efter fire sæsoner i klubben kunne han skrive to Premier League-trofæer på CV’et og 59 mål i 157 kampe.

Herefter blev ’Chicharito’ solgt til Bayer Leverkusen for 63 millioner kroner, for derefter at komme tilbage til ligaen for West Ham, for herefter at tage til Sevilla og afslutningsvis til LA Galaxy.

Chris Smalling
56 millioner kr. i afkast

Sir Alex Ferguson fik ledelsen i Manchester United til at erhverve sig en ung, lovende Chris Smalling i Fulham for 61 millioner kroner.

Landsholdsspilleren vandt to Premier League-titler, Europa League, FA Cup’en og den daværende Carabao Cup.

Ole Gunnar Solskjær så dog en oplagt salgsmulighed for at sælge Smalling til Roma efter et veloverstået lejeophold i den italienske hovedstad. Roma hostede op med 63 millioner kroner for at få Smalling genforenet med José Mourinho.

Sammenlagt har Manchester United indkasseret små 182,5 millioner kroner på disse fem handler ind og ud af klubben igen.

Mere om Manchester U

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

ANNONCE