Fodbold nyheder

Efter Locatelli-køb - Juve overvejer salg af midtbane-profil

Af Stefan Lindahl

Juventus har købt Manuel Locatelli, og det kan betyde et farvel til en anden af klubbens midtbanespillere.

Article image
Ritzau-Scanpix

For to dage siden blev den italienske midtbanespiller Manuel Locatelli præsenteret som ny Juventus-spiller. Locatelli skiftede fra Sassuolo til Juve i en noget kompliceret transfer-formel, som er et to-årigt lån, hvorefter Juve er tvunget til at købe midtbanespilleren for 191 mio. kroner. Den transfersum skal betales over de efterfølgende tre år. Derudover er der i aftalen mellem de to Serie A-klubber også diverse bonus-aftaler, som kan ende med at koste Torino-klubben 95 mio. kroner udover den egentlige transfersum.


Tilgangen af Locatelli nærmest gratis betyder, at Juventus, som så mange andre klubber er presset ovenpå coronavirus-pandemien, ikke bliver mærket økonomisk af transferen lige nu. Derfor overvejer Juventus ifølge den italienske journalist Gianluca di Marzio at sælge en anden af klubbens midtbanespillere denne sommer for at frigøre økonomiske midler.

Den spiller, som Juve overvejer at sælge, er amerikaneren Weston McKennie. Ifølge journalisten har Juve modtaget bud fra flere forskellige klubber på midtbanespilleren. Egentlig var McKennie ikke en spiller, som Juve overvejede at sælge, men med de ankomne bud kigger Juventus nu anderledes på situationen.

Locatellis ankomst til Juventus har blot tilføjet endnu en spiller, som vil forvente spilletid, til en midtbane, hvor Arthur, Rodrigo Bentancur, Adrien Rabiot, Aaron Ramsey og McKennie selv alle kæmper om spilletiden. I Juves træningskampe frem mod sæsonstarten på den nye sæson, som starter denne weekend, har Juventus’ træner Massimiliano Allegri primært spillet med en tre-mands midtbane, hvor også Federico Bernardeschi har fået spilletid på en af de centrale pladser. Det efterlader uden salg Juventus med syv spillere til de tre centrale midtbane-pladser.

Lige blevet permanent Juventus-spiller
22-årige McKennie er først i år blevet permanent Juventus-spiller. I sidste sæson var amerikaneren udlånt til Torino-klubben fra tyske Schalke 04, men med lånet var en købsoption på 156 mio. kroner, som Serie A-klubben valgte at aktivere.

I sidste sæson spillere McKennie majoriteten af Juves Serie A-kampe, da han fik spilletid i 34 af turneringens 38 spillerunder. Amerikaneren bidrog fra sin plads på den centrale midtbane med fem scoringer.

Mere om Juventus

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik