Fodbold nyheder

Tidl. Chelsea-italiener er mulig Arteta-afløser

Af Stefan Lindahl

Antonio Conte er en af favoritterne til at overtage trænersædet i Arsenal, hvis Mikel Arteta mister sit job.

Article image
Ritzau-Scanpix

Den nuværende Arsenal-træner Mikel Arteta sidder ifølge Football Italia ikke sikkert i sædet hos London-klubben, efter Arsenal tabte Premier League-præmieren 0-2 til oprykkerne fra Brentford. Derfor spår mediet i, at italieneren Antonio Conte kan være en kommende afløser i London-klubben.


Hvis Antonio Conte ender som Arsenal-træner, vil det betyde, at italieneren igen kan træne en London-klub. Tidligere har Conte stået i spidsen for Chelsea, som han vandt Premier League med i 2016/2017-sæsonen.

I løbet af sommeren forhandlede Conte angiveligt med Tottenham, men Arsenals rivaler valgte at gå med Nuno Espirito Santo. En af de afgørende punkter, som afholdte Conte fra jobbet, var, at Tottenham ikke ville imødekomme Contes krav om store indkøb, hvorfor italieneren ikke mente, at klubben levede op til hans ambitioner.

Conte er kendt som en manager, der er dyr i drift. Både i løn og i spillerindkøb. I sin to-årige periode hos Chelsea brugte italieneren 3 mia. kroner, og på to sæsoner i Inter spenderede han 2,26 mia. kroner. Også italienerens løn plejer at være en stor mundfuld. Sidst Conte var i Premier League tjente han 100 mio. kroner om året hos Chelsea.Selv om Conte er en dyr herre at stille tilfreds, så kan man ikke tage noget fra den italienske managers meritter. I tre sæsoner hos Juventus vandt han tre italienske mesterskaber, to sæsoner hos Chelsea indbragte London-klubben en Premier League-titel og en FA Cup, og med Inter sikrede han på to sæsoner Milano-klubbens første italienske mesterskab i elleve år.

Mere om Arsenal

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik