A. Mabil (61), R. Nwadike (94)
C. McGregor (48)
Anders Bjørn

FCM slår Celtic ud af Champions League

FC Midtjylland spillede sig her til aften videre i Champions League, efter de vandt på hjemmebane efter en comebacksejr på 2-1.
Onsdag aften bød på returopgøret mellem FCM og Celtic, hvor vinderen kunne se frem til avancement i dette års Champions League-kvalifikation.

Celtic kom bedst ud af starthullerne og dominerede kampens begyndelse. Det resulterede dog ikke i nogle store chancer, hvilket resulterede i, at hjemmeholdet i Herning kom bedre ind i opgøret.
Efter midtjyderne fik kæmpet sig ind i opgøret, foregik store dele af kampen på den centrale del af banen. Dermed var spillet præget af dueller på midten med enkelte kontramuligheder, hvor der blev gået til den og utallige hårde nærkampe prægede ligeledes første halvleg.
Tættest på en scoring var Celtics David Turnbull, som efter fem minutter testede Jonas Løssl fra distancen, men den danske keeper kunne uden problemer vippe forsøget over overliggeren. At det var den største chance i kampen, var ret symptomatisk for kampens første 45 minutter, som ikke bød på meget underholdning.
Stillingen til pausen var derfor 0-0.

Anden halvleg var nærmest ikke mere end fløjtet i gang, før Celtic bragte sig foran på en regulær gudekasse. Et hjørnespark til Celtic blev clearet lige ud til Callum McGregor, som på kanten af feltet kunne tæmme bolden med brystet og derefter flugte bolden op i fjerneste målhjørne.
Efter 60 minutter kom Celtic endnu engang igennem de midtjyske geledder, men James Forrest sparkede akkurat sin store chance forbi Jonas Løssls bur.
Mindre end 60 sekunder efter slog FCM i den grad tilbage. Awer Mabil tog et fremragende dybdeløb, og med en millimeterpræcis aflevering fra Pione Sisto kunne australieren heade udligningen i kassen.
Efter udligningen bølgede kampen frem og tilbage, men det blev fastlåst, og derfor lignede det længe, at kampen skulle i overtid. Midtjylland fik dog en gylden chance for at bringe sig foran i overtiden, men Victor Lind misbrugte. Dermed gik opgøret i forlænget spilletid.
Kort inde i den forlængede spilletid brød jublen løs på MCH Arena. Gennem et fornemt kombinationsspil endte bolden for fødderne af Raphael Onyedika, som snildt kunne sende læderet op i nettaget.
Herefter fik FCM kontrollen over kampen, og de kunne gå til pause i den forlængede foran med 2-1.
Efter den korte pause fortsatte FCM med at have styr på sagerne, og Herning-holdet havde flere chancer end Celtic i kampens slutning. Opgøret fik dog ikke flere scoringer og dermed avancerede FC Midtjylland i Champions League.

Midtjydernes næste opgør bliver mod hollandske PSV Eindhoven.