Fodbold nyheder

Bedste af de billigste: Fem af Real Madrids bedste handler

Af Christian Bang Jensen

Real Madrid er mest kendt for sine kæmpe ”Galacticos” indkøb til flere hundrede millioner kroner, men det er ikke kun i de store handler, at Los Blancos finder guld. Indkast.dk giver dig her fem spillere, som Real Madrid har hentet for små penge, men som har betydet meget de sidste 10 år.

Article image
Ritzau-Scanpix

Selvom Real Madrid ofte er involveret i megahandler med Gareth Bale og Eden Hazard som to af de nyeste eksempler, er nogle af klubbens mest succesfulde transfers gennem de sidste 10 år hentet for væsentlig færre midler. Indkast.dk giver dig her fem af de bedste spillere, som Real Madrid har hentet de sidste 10 år.


Lucas Vazquez
Hele Galacticos tankegangen i Real Madrid er bygget op om undertitlen: ”Zidanes y Pavones”, som betyder, at de store stjerner skal være omkredset af Real Madrids egne talenter. Og ingen definerer ”Pavones” bedre end Lucas Vazquez.

Kantspilleren var et ”La Fabrica” produkt, men skiftede i 2014 til Espanyol i jagten på spilletid. Allerede året efter kom han tilbage til Los Blancos for blot 7,5 millioner kroner og resten er historie.

Lucas Vazquez har aldrig været den store stjerne på et hold med Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos og Karim Benzema, men alligevel har han været med i alle tre Champions League-triumfer i 2016, 2017 og 2018, de to mesterskaber i 2017 og 2020 samt Copa del Rey-titlen i 2018. 240 kampe er det i alt blevet til for den nu 30-årige spanier.

Marco Asensio
Selvom kantspilleren fra Mallorca har været hårdt ramt af skader gennem hele karrieren, har Marco Asensio alligevel spillet en vigtig rolle hos Real Madrid siden skiftet i 2015. Med flere afgørende scoringer i Champions League har han sat sit præg på triumferne i 2017 og 2018, og dertil har han været med til at vinde to spanske mesterskaber.

I alt er det blevet til 193 kampe, 37 scoringer og 22 assists, og med en købspris på blot 30 millioner kroner har Marco Asensio været et bedre og billigere alternativ i forhold til de dyre kantspillere Gareth Bale og Eden Hazard.


Casemiro
Det kostede Real Madrid 45 millioner kroner at hente en 22-årig brasiliansk midtbanespiller i Sao Paulo i 2013. Men siden er Casemiro vokset op og blevet en af de vigtigste spillere i hele Real Madrids trup og tilmed en af de bedste centrale midtbanespillere i verden.

286 kampe for Real Madrid og 51 landskampe for Brasilien taler sit eget tydelige sprog for, at Casemiro er en af de bedste handler i klubbens nyere historie.

Keylar Navas
Det lå ikke i kortene, at Keylar Navas skulle blive en topmålmand for Real Madrid og senere Paris Saint Germain. Men ikke desto mindre blev den costaricanske keeper en vigtig brik hos Los Blancos i den succesrige periode mellem 2014 og 2019.

Keylar Navas blev hentet hos ligarivalerne Levante for 75 millioner kroner i 2014 efter et fantastisk VM for målmanden, og skulle ind og tage kampen op mod Fernando Pacheco og Iker Casillas. Det gjorde Keylar Navas så godt, at legenden Iker Casillas allerede året efter blev sendt til FC Porto, mens costaricaneren fik første plads på holdkortet i de efterfølgende sæsoner.

162 kampe nåede Keylar Navas for Real Madrid.

Raphael Varane
75 millioner kroner var også prisen på den blot 18-årige franske forsvarsspiller Raphael Varane, da han i 2011 skiftede fra Lens til Real Madrid.

10 år senere har Raphael Varane været fast mand hos Los Blancos, men tiden er også ved at rinde ud. Kontrakten løber til sommeren 2022, og da klubben er godt tilfredse med de nuværende centrale forsvarsspillere, bliver den franske verdensmester formentlig solgt inden han kan smutte gratis.

Men med 360 kampe på bæltet har Real Madrid fået fuld valuta for en af de bedste forsvarsspillere i 10’erne.Mere om Real Madrid

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik