Fodbold nyheder

Kontroversiel EfB-træner forsvarer sig selv

Af Niels Nedergaard

Esbjergs kontroversielle træner, Peter Hyballa, mener ikke, at han har gjort noget forkert på trods af en række negative historier i medierne.

Article image
Ritzau-Scanpix

Peter Hyballa har blot været ansat i Esbjerg i omkring en måned, men alligevel har han formået at trække en række negative overskrifter i medierne.

Først forlangte flere spillere ham fyret efter en angiveligt hård tone over for flere af spillerne. Senere blev profilerede spillere som Jakob Ankersen og Kevin Conboy rykket ned på U19-holdet, og de er siden hen blevet suspenderet fra førsteholdstruppen.

Men nu forsvarer den kontroversielle Esbjerg-træner sig i et interview med Ekstra Bladet, hvor han påpeger, at han ikke har gjort noget forkert.

- Jeg har fra starten forsøgt at indføre en anderledes træningsstil. Meget intensitet, sprint og boldteknik. Jeg er en følelsesmæssig træner. Jeg forlanger meget af mine spillere. Det virker komisk at sige det nu, men jeg tror, spillerne kan lide denne stil, siger han til Ekstra Bladet, inden han tilføjer:

- De mener, at jeg har straffet spillere. Men jeg har ikke straffet nogen spillere. Jeg er en hård træner, og den stil kan man diskutere. For hvad er en hård træner? Jeg var fuldstændig uforberedt. Ingen fortalte mig noget. Spillerforeningen kunne have inviteret mig med til mødet. De sagde bare, jeg var skyldig, siger han.

Da Ekstra Bladet spørger ind til rygterne om, at den hidsige træner skulle have slået en af spillerne, forklarer han kort og tydeligt følgende:

- Nej, jeg har aldrig slået en spiller. Jeg har motiveret mine spillere. Det er der mange, der gør. Jeg betegner det ikke som et slag. Men jeg klapper heller ikke mine spillere på skulderen længere, så tak for det, lyder svaret over for Ekstra Bladet.

Peter Hyballa og Esbjerg indleder sæsonen søndag, når Vendsyssel FF kommer på besøg på Blue Water Arena, og det bliver altså uden Jakob Ankersen, Kevin Conboy og også Yuri Yakovenko, der også er suspenderet fra førsteholdet.

Mere om Esbjerg

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik