Fodbold nyheder

VAR-dommeren taler ud:
Derfor fik Sterling straffespark

Af Jonathan Kjær Troelsen

Var der straffespark eller ej, da Raheem Sterling faldt i straffesparksfeltet i semifinalen mod Danmark?

Article image

I den forlængede spilletid i EM-semifinalen mellem Danmark og England blev én speciel situation udslagsgivende for kampens afgørelse. 13 minutter inde i den forlængede spilletid faldt den engelske stjerne Raheem Sterling til jorden i Danmarks straffesparksfelt, og dommeren pegede på pletten. Der var straffespark, og det straffespark udnyttede Harry Kane, så englænderne endte med sejren.

På den langsomme gengivelse af situationen kunne det dog ses, at der var minimal kontakt mellem Sterling og danske Joakim Mæhle, som begik straffesparket. Derfor var der efterfølgende undren over, hvorfor VAR ikke gik ind og omstødte dommen. Men nu forklarer kampens VAR-dommer, Pol van Boekel, hvorfor der ikke blev ændret i dommen.

- Danny (Makkelie, kampens dommer, red.) var i en fremragende position, og han så kontakten. Der er kontakt, så det var relativt nemt for os at støtte Dannys beslutning, siger Pol van Boekel til De Telegraaf.

På trods af den heftige kritik efterfølgende, ville Pol van Boekel ikke have gjort noget om, hvis han fik chancen igen.

- Fortrydelse er ikke det rigtige ord. Men efter al kritikken tænker man "hvad nu hvis?". Men det er ikke fair. Vi har klare instrukser om, hvordan vi skal fungere som VAR-dommere, lyder det.

Mere om Danmark

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik