Á. Morata (80)
Daniel Jensen

Jorginhos rejehop sendte Italien i EM-finalen

Den første finalist ved EM skulle her til aften findes, da Italien og Spanien tørnede sammen på Wembley.
To af Europas fodboldmagter skulle hertil aften forsøge at spille sig i EM-finalen. Begge hold gik ind til kampen som ubesejrede, men et mandskab skulle lide sit første nederlag i denne turnering.

Kampen startede ud i et højt tempo, hvor begge mandskaber skiftedes til at have sekvenser på bolden. Den første store chance skulle falde efter 13 minutter, da Pedri med en fantastisk aflevering spillede Mikel Oyarzabal fri i det italienske felt. Teknikken svigtede dog, og den spanske kantspiller fik ikke en gang afsluttet, da han ikke fik bolden under kontrol.

Ti minutter senere var spanierne igen på spil, da bolden heldigt fandt vej til Daniel Olmo i det italienske felt. RB Leipzig-spilleren afsluttede i to omgange, men Gianluigi Donnarumma diskede op med en glimrende redning på den hårde afslutning, der slap igennem forsvaret.

Spanien fik sat sig mere og mere på kampen, men faren lurede hele tiden omkring det usikre spanske forsvar, der dog fik afvist de få italienske tilnærmelse, der var i løbet af første halvleg. Kort før pausen var det dog lige ved at gå galt, da Emerson fra en spids vinkel afsluttede højt og hårdt i det korte hjørne, men italienerne måtte så overliggeren afvise forsøget.

Dermed gik begge hold til pause uden at have scoret.

Anden halvleg startede også hektisk, og inden for de første ti minutter kom begge hold tæt på. Først var det Sergio Busquets der sparkede snært over det italienske mål fra kanten af feltet, og efterfølgende var det Federico Chiesa, der fik testet Unai Simon med en hård afslutning mod det lange hjørne. Den spanske målmand viste dog sikre hænder og tog sig af forsøget.

Efter en time kom kampens første mål, og det var Italien, der bragte sig foran. Chiesa samlede en løs bold op efter et hurtigt kontraangreb og efter et godt træk ind i feltet, lagde han bolden perfekt over i det lange hjørne uden chance for Simon i målet. 1-0 til Italien.

Spanien skulle nu jagte, og derfor blev Álvaro Morata sendt på banen. Det skulle give pote ti minutter før tid, da Juventus-angriberen fik udlignet. Morata modtog bolden fra Aymeric Laporte og vendte op i banen. Her spillede han en et-to med Olmo, og så var han helt fri i det italienske felt. Alene med Donnarumma svigtede Morata ikke, og han sparkede køligt bolden i mål med en følt afslutning.

Kampen sluttede 1-1 og så stod den på forlænget spilletid.

Spanien lignede holdet der havde flest kræfter tilbage i løbet af de første 15 minutter, men på trods af flere gode chancer stod der stadigvæk 1-1, da kampens sidste kvarter blev fløjtet i gang.

Ti minutter før tid fik Italien faktisk bolden i nettet, men målet blev korrekt annulleret, da Domenico Berardi var løbet offside. Derfor skulle kampen afgøres i straffesparkskonkurrence.

Italienske Manuel Locatelli var første mand ved pletten, men han brændte. Simon dansede på stregen og gik til den rigtige side. Dani Olmo var første skytte for Spanien, men han brændte også, da han sparkede langt over.

Andrea Belotti var næste mand for Italien, og han scorede sikkert med et hårdt spark ude ved stolpen på trods af, at Simon gik til den rigtige side. Gerard Moreno fik udlignet på det næste spark. Donnarumma gik til den rigtige side, men sparkede sad oppe under nettaget.

Leonardo Bonucci skulle forsøge at bringe Italien foran igen, og det gjorde han sikkert, da Simon gik til den forkerte side. Thiago var næste skytte for Spanien, og han var sikkerheden selv.

Federico Bernardeschi bragte Italien foran igen, og da Morata brændte det efterfølgende spark, kunne Jorginho sende Italien i EM-finalen. Med sit klassiske hop sparkede han stille og rolig bolden modsat af Simon, og Italien er derfor klar til finalen på lørdag.