ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Lukas Podolski går i fodsporet af Ronaldinho

Af Philip Sinkbæk Jensen

36-årige Lukas Podolski er efter eget udsagn langt fra færdig som aktiv spiller. Podolski har opgjort kontrakten i Antalyaspor, og sætter nu kursen mod Querétaro FC i den mexicanske liga.

Article image
Ritzau-Scanpix

Lukas Podolski har haft en glorværdig karriere som aktiv spiller, hvor det er blevet til et væld af fodboldeventyr rundt omkring i verden på både klub- og landsholdsplan. På tværs af klubber er det i skrivende stund blevet til 581 kampe med 210 mål til følge. Derudover har angriberen legendestatus i Tyskland, hvor det blev til et VM-mesterskab i 2014 og 49 mål i 130 kampe for ’Die Mannschaft’.

Man skulle tro, at det var nok for angriberen at stoppe karrieren efter at kontrakten med Antalyaspor blev revet over, men nu kigger ’Poldi’ efter endnu et eventyr, som ser ud til at blive i Mexico:

- For mig handler det om et år eller to til at lege, have det sjovt og bo i en god by, siger Podolski til Kölner Stadt-Anzeiger, der ikke udelukker et skifte tilbage til hjerteklubben, 1. FC Köln, for tredje gang:

- I de senere år har der altid været mennesker, der har forhindret det (skiftet, red.). Jeg har aldrig ønsket at tvinge det, men var åben for det. Det kollapser ikke for mig nu, hvis det ikke fungerer, udtaler den nu 36-årige tysker, der allerede har spillet 181 kampe i klubben med 86 mål og 42 assists til følge.

Dog forholder den tidligere Bayern München- og Arsenal-komet sig til at have det sjovt med fodbolden de næste år, der derfor har bragt veteranen og tyskerens agent til Mexico, der begge er blevet set omkring klubben Querétaro FC.

Ifølge CaughtOffside, så skal Podolski se byen an før at han sætter underskriften på en aftale med Querétaro FC. Den mexicanske klub har tidligere lokket både Ronaldinho til klubben i 2014 og senest Antonio Valencia, som netop har annonceret sit karrierestop i klubben. Derfor virker Mexico som en sidste destination for Podolski, der er vant til virakken omkring interesserede klubber, men denne gang ikke ønsker at befinde sig i en topklub igen:

- Klubber kommer altid i kontakt. I sidste ende er det vigtigst for mig, at det overordnede billede passer. Byen, klubben og konceptet. Jeg er nu 36 år gammel, så det er klart, at jeg ikke vil skifte til en absolut topklub igen, udtaler Podolski, der har været vant til varmen i Tyrkiet, men dog stadigvæk skuer til Köln.

Lukas Podolski startede sin karriere hos 1. FC Kölns akademi i 1995 og rykkede op i førsteholdstruppen i 2003. Herefter blev det til tre år i Bayern München fra 2006 til 2009, hvoreftrer han skiftede tilbage til 1. FC Köln. Skiftet til Arsenal i 2012 bragte ham endvidere til Inter i 2015, hvorefter at verdensrejsen begyndte. Her blev det til ophold i Galatasaray, Vissel Kobe og Antalyaspor.


Mere om Lukas Podolski

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag P. Schick 3
Flag C. Ronaldo 2
Flag A. Yarmolenko 2
Flag R. Yaremchuk 2
Flag R. Lukaku 2
Flag M. Locatelli 2
Flag C. Immobile 2
Flag D. Dumfries 2
Flag Y. Poulsen 1
Flag E. Forsberg 1
Flag M. Depay 1
Flag E. Alioski 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag P. Højbjerg 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag K. De Bruyne 1
Flag V. Coufal 1
Flag D. Berardi 1
Flag N. Barella 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik