ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Tidligere landstræner:
Danmark gjorde det i 1992 - nu kan Skotland gøre det

Af Jonathan Kjær Troelsen

En tidligere skotsk landstræner mener, at Skotland kan blive de kommende europamestre.

Article image
Ritzau-Scanpix

Danmark vandt sensationelt EM i 1992. Grækenland gjorde det samme i 2004. Og Portugal vandt i 2016 efter tre uafgjorte kampe i gruppespillet. Derfor er der en mulighed for at de kommende europamestre kan være Skotland. Det mener Craig Brown, der var landstræner, da Skotland senest var kvalificeret til en slutrunde. Nemlig ved VM i 1998.

- Portugal vandt uden at vinde en eneste gruppekamp. Grækenland vandt. Tilbage i 1992 vandt Danmark. De kom alle sammen fra ingenting. Det er muligt for andre, som ikke er højtprofilerede hold, at vinde. Og jeg tror Skotland har en chance denne gang, siger Craig Brown.

Skotland har som optakt til EM-slutrunden mødt Holland og Luxembourg i to forberedelseskampe. Det endte i et 2-2-resultat mod Holland, mens de slog miniputterne fra Luxembourg med 1-0. Og det er remissen mod Holland, som skaber optimisme hos den 80-årige Brown.

- Når du ser på de andre nationer, så er der nogle store iblandt og nogle velkendte fodboldnavne. Men den anden dag mødte vi Holland (i 2-2-kampen, red.), og de er en af favoritterne til titlen. Så jeg tænker vi kan gå hele vejen, siger Brown til Sky Sports.

Skotland spiller sin første EM-kamp på mandag, hvor de møder Tjekkiet. Derudover venter England og Kroatien i gruppespillet for skotterne.


Mere om Skotland

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag P. Schick 3
Flag C. Ronaldo 2
Flag A. Yarmolenko 2
Flag R. Yaremchuk 2
Flag R. Lukaku 2
Flag M. Locatelli 2
Flag C. Immobile 2
Flag D. Dumfries 2
Flag Y. Poulsen 1
Flag E. Forsberg 1
Flag M. Depay 1
Flag E. Alioski 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag P. Højbjerg 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag K. De Bruyne 1
Flag V. Coufal 1
Flag D. Berardi 1
Flag N. Barella 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik