Daniel Fisker

Vidste du om… EURO 2020

Læs med og bliv klogere på sommerens forsinkede EM-slutrunde.
- at det er EM-slutrunde nummer 16, siden EM-formatet så dagens lys for godt og vel 60 år siden – i 1960.

- at Tyskland, Spanien og Frankrig har vundet 53,3 % af de hidtidige EM-slutrunder (8 ud af 15).

- at sommerens EM-slutrunde for første gang skal afholdes i mere end to lande.

- at Danmark, Aserbajdsjan, Ungarn, Rumænien og Skotland, som alle har del i værtskabet, aldrig tidligere har været værter for en EM- eller VM-slutrunde.

- at EURO 2020 skal afholdes i 11 værtsbyer: Amsterdam, Baku, Budapest, Bukarest, Glasgow, København, London, München, Rom, Sankt Petersborg og Sevilla.

- at to af landene i gruppespillet, Finland og Nordmakedonien, aldrig før har deltaget i en EM-slutrunde. Der var rekordmange debutanter ved EM-slutrunden i 2016, hvor Island, Nordirland, Slovakiet og Wales for første gang havde kvalificeret sig til gruppespillet.

- at den mest målrige EM-slutrundekamp nogensinde var samtidig den første kamp i den første EM-slutrunde. Den 6. juli 1960 blev der scoret hele ni mål i en EM-slutrundekamp, da Jugoslavien slog Frankrig 5-4.

- at Portugal skal forsøge at blive landshold nummer to, som vinder to EM-slutrunder i træk. Spanien vandt EM-slutrunden i henholdsvis 2008 og 2012.

- at England er det landshold, som har spillet flest EM-slutrundekampe uden at nå finalen. Englænderne står noteret for 31 EM-slutrundekampe uden en eneste finalekamp.

- at den mest scorende EM-topscorer er franske Michel Platini, som i 1984 scorede ni mål i løbet af en enkelt slutrunde.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER