Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Verden: Venskabskampe
FT
2 - 0
(1 - 0)
Danmark
Bosnien
LineupsReferat
Niels Nedergaard

Danmark pligtsejrede i sidste test før EM

Danmark finpudsede søndag det sidste af EM-formen, da holdet slog Bosnien med 2-0 i en testkamp.
Brøndby Stadion (Indkast.dk): Der var høj solskin og udsolgt på Brøndby Stadion, da Kasper Hjulmands tropper søndag var i aktion for sidste gang, inden det går løs med EM på hjemmebane i København.

Samtidig var der flere nye ansigter i den danske startopstilling, hvor flere af spillerne var til den afgørende eksamen inden EM. Spillere som Robert Skov, Nicolai Boilesen, Jens Stryger Larsen og Mathias Jensen fik blandt andet chancen fra start.
Danmark satte sig hurtigt på kampen og sad på spillet i opgørets begyndelse, mens gæsterne lurede på farlige omstillinger.

Det var dog ikke de store chancer, som hjemmeholdet kom frem til. Første reelle chance til Danmark tilfaldt Martin Braithwaite efter ti minutters spil, da han forsøgte sig med et spark fra kanten af feltet, men bolden blev rettet af, og forsøget blev aldrig rigtig farligt.

Netop Martin Braithwaite skulle dog komme på måltavlen efter små tyve minutter, da han efter lidt af en tilfældighed stod på det helt rigtige sted og headede bolden i kassen. 1-0 til Danmark, hvilket var fuldt ud fortjent.

Fem minutter senere var Bosnien utroligt tæt på at udligne efter et hjørnespark, hvor en af gæsternes spillere fik sendt et fint hovedstød mod målet, men Kasper Schmeichel var på sin plads og reddede flot forsøget, som han har gjort det så mange gange før på landsholdet.

Danskerne slap altså med skrækken, og i stedet satte de rød- og hvidklædte spillere sig igen på kampen og havde bolden det meste af tiden i resten af første halvleg. Danskerne forsøgte da også hele tiden at kombinere sig gennem gæsternes forsvar, men Bosnien-spillerne stod godt på banen og gav ikke de store chancer væk. Derfor var stillingen ved pausen 1-0 til Danmark.

Fra anden halvlegs start lavede Danmark tre udskiftninger, hvor Jonas Wind, Yussuf Poulsen og Joachim Andersen erstattede Kasper Dolberg, Martin Braithwaite og Simon Kjær. Og måske netop dette kunne ses på danskernes spil efter pausen. I hvert fald havde hjemmeholdet svært ved at skabe de store og åbne målchancer.

Efter en times spil fik Daniel Wass dog en stor chance, da bolden lidt tilfældigt faldt ned for fødderne af Valencia-spilleren, men den 32-årige dansker fik af en eller anden årsag slet ikke traf på bolden, og i stedet faldt han nærmest over sine egne ben.

Med lidt under tyve minutter tilbage kom Danmark dog på 2-0, da Andreas Cornelius, der lige var blevet skiftet ind, steg til vejrs efter et hjørnespark fra Mathias Jensen, og så pandede Parma-spilleren stensikkert bolden i nettet. Et flot mål af angriberen. Samme opskrift var meget tæt på at blive gentaget få minutter senere, da Andreas Cornelius igen steg til vejrs efter et hjørnespark, men denne gang headede han lige på målmanden.

Til sidst var det også tæt på at blive 3-0, da Thomas Delaney fik en gigantisk mulighed på en friløber, hvor han var helt alene med gæsternes målmand, men midtbanespilleren havde ikke taget skarpheden med ind på banen i dag, og i stedet endte det med et hjørnespark, som der ikke kom noget ud af. Det hele endte dog med en sejr på 2-0 til Danmark, der dermed fik en fin optakt til åbningskampen mod Finland i næste weekend.

Danmark - Bosnien: 2-0 (1-0)
Tilskuertal: 7.459 på Brøndby Stadion

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER