Fodbold nyheder

Barca og Juve kan ende i vild byttehandel

Af Anders Bjørn

Meldinger fra italienske og spanske medier indikerer, at Matthijs de Ligt ønsker et skifte væk fra Juventus denne sommer, og dette kan muligvis blive realiseret gennem en byttehandel med Barcelona.

Article image
Ritzau-Scanpix

I et par sæsoner efterhånden er Matthijs de Ligt blevet betragtet som et af de største defensive talenter i Europa. I en alder af blot 19 år sikrede han sig et stort skifte til Juventus, efter han havde storspillet hos Ajax i sæsonen forinden. Sidenhen har den hollandske forsvarsjuvel dog haft sine udfordringer med at falde til i Torino.

Ifølge flere medier håber de Ligt derfor på at kunne forlade Juventus til fordel for Barcelona, som er hollænderens ønskedestination. I 2019 var han ligeledes linket stærkt sammen med et skifte til den catalanske hovedstad, men her faldt en potentiel transfer sammen, hvilket derfor endte med et skifte til Juventus. De Ligt har siden skiftet haft både op- og nedture, men efter han fandt rytmen, så har spillet fungeret godt for midterforsvareren. Dog er selve spillestilen hos Juventus ikke ligefrem de Ligts kop te. Han er blevet skolet i Ajax, og er vant til mere boldbesiddelse og større boldomgang helt fra de bagerste geledder.

Dette skulle have fået hollænderen til at opsøge et skifte til FC Barcelona, hvis spillestil falder mere i forsvarsspillerens smag. Med de defensive udfordringer som Barcelona befinder sig i, så anser de Matthijs de Ligt som et yderst attraktivt emne. Catalanerne, som bøvler med økonomien, vil derfor forsøge at muliggøre handlen ved at tilbyde spillere i bytte. Navne som Antoine Griezmann, Ousmane Dembele samt den tidligere Juventus-spiller Miralem Pjanic er blevet nævnt som mulige brikker i transferrokaden.

Mere om Matthijs de Ligt

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik