ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Chelsea-kant kan se frem til sit store gennembrud under Tuchel

Af Anders Bjørn

Det har været op og ned med spilletid for Callum Hudson-Odoi hos Chelsea i denne sæson. Den talentfulde kantspiller leverede dog et stærkt indhop mod City, og det kan være starten på mere for den unge englænder.

Article image
Ritzau-Scanpix

Da Thomas Tuchel tog over i Chelsea, blev Callum Hudson-Odoi hurtigt en af tyskerens favoritter. I forhold til flere af de andre akademi-drenge i Chelsea, så lignede det, at Tuchel så et lys i Hudson-Odoi. I modsætning blev Mason Mount, Reece James og Tammy Abraham bænket helt i starten. Her lignede det for alvor, at Hudson-Odois karriere skulle til at eksplodere, men så gik tingene pludselig skævt for talentet. Det var især en episode mod Southampton, hvor Hudson-Odoi blev ind- og udskiftet i samme halvleg efter 30 minutter på banen, som startede en mindre nedtur for talentet.

Det har sidenhen været sparsomt med minutter til Hudson-Odoi, hvilket har fået flere fans til at frygte, at han skulle lide samme udfrysning, som det har været tilfældet for Tammy Abraham. Men sejren mod Manchester City i weekenden viste, at bekymringen er unødvendig. Hudson-Odoi kom på banen med et kvarter igen, og i den relativt korte tid formåede Chelsea-talentet at score et mål, som blev snævert underkendt af VAR samt at være involveret i det afgørende 2-1-mål. Efter kampen opsøgte Tuchel ham på banen, og det var tydeligt at se, at han satte pris på indhoppet og var ovenud tilfreds med den kampafgørende indsats.

Selvom Hudson-Odoi måske ikke kommer til at få fast spilletid lige med det samme, så viser Tuchels attitude, at han er investeret i sit unge talent. Mange glemmer ofte, at Hudson-Odoi stadig kun er 20 år, da han kom på førsteholdet i en meget ung alder. Derudover render den unge englænder rundt med en stor kontrakt, som yderligere højner forventningspresset. Talentet er uden tvivl til stede, og nu skal det vise sig, om Tuchel formår at forløse det og for alvor gøre Callum Hudson-Odoi til en afgørende figur på Stamford Bridge.Mere om Callum Hudson-Odoi

Mere om Chelsea

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag C. Ronaldo 2
Flag P. Schick 2
Flag R. Lukaku 2
Flag M. Locatelli 2
Flag C. Immobile 2
Flag M. Gregoritsch 1
Flag B. Embolo 1
Flag D. Dumfries 1
Flag M. Arnautović 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag G. Wijnaldum 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag C. Immobile 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag V. Coufal 1
Flag D. Berardi 1
Flag N. Barella 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag J. Uronen 1
Flag R. Tolói 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik