ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Arsenal-legende fyret for racisme

Af Victor Nyrup

Den tidligere målmand Jens Lehmann er blevet fyret fra sin stilling i Hertha Berlins bestyrelse.

Article image
Ritzau-Scanpix

Den tidligere Arsenal-målmand Jens Lehmann har siden maj 2020 siddet i bestyrelsen i den tyske hovedstadsklub Hertha Berlin, hvor den i dag 51-årige tysker fungerede som rådgiver for klubbens storaktionær Lars Windhorst fra Tennor Holding. Den stilling besidder Lehmann dog ikke længere, efter at han ved en fejl fik sent en besked med racistisk indhold til den tidligere tyske landsholdsspiller Dennis Aogo, som har nigerianske rødder.

- Er Dennis (Aogo, red.) virkelig jeres obligatoriske sorte fyr? skrev Lehmann ifølge Marca til Aogo over beskedtjenesten WhatsApp.

Dennis Aogo var en del af Sky Germanys dækning af Champions League-semifinalen mellem Manchester City og Paris Saint-Germain, og det var efter Aogos medvirken i studiet, at Lehmann fik sent beskeden, som senere fik ham fyret. Lehmann sendte angiveligt beskeden til Aogo ved en fejl, men det er endnu uvist, hvem beskeden var tiltænkt.

Efter Aogo havde modtaget beskeden valgte han at dele den på sin instagram-profil, hvilket fik store konsekvenser for Jens Lehmann, som dog har undskyldt beskeden. Det er Tennor Holding, der har fyret Lehmann, hvormed Arsenal-legenden mister sin plads i Hertha Berlins bestyrelse, hvilket den tyske klub støtter op om.

- Hertha Berlin distancerer sig selv fra alle former for racisme. Derfor støtter vi op om Tennor Holdings beslutning, siger klubbens præsident Werner Gegenbauer ifølge Marca.

Relaterede artikler

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag C. Ronaldo 2
Flag P. Schick 2
Flag R. Lukaku 2
Flag M. Locatelli 2
Flag C. Immobile 2
Flag M. Gregoritsch 1
Flag B. Embolo 1
Flag D. Dumfries 1
Flag M. Arnautović 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag G. Wijnaldum 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag C. Immobile 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag V. Coufal 1
Flag D. Berardi 1
Flag N. Barella 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag J. Uronen 1
Flag R. Tolói 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik