Fodbold nyheder

Stemmerne i Bundesligaen:
Her står klubberne i Super League

Af Philip Sinkbæk Jensen

Super League-bestyrelsen vil have flere såkaldte ’stiftende medlemmer’ af udbryderligaen, hvor både Bayern München og Dortmund er blevet adspurgt. Nu melder flere Bundesliga-klubber ud, hvor de står i virvaret.

Article image
Ritzau-Scanpix

Allerede 12 klubber er blevet bekræftet som de klubber, der får status som stiftende klubber af Super League. Selvom at ingen tyske hold har deltaget i planlægningen af Super League, så forsøger Super League-bestyrelsen tilsyneladende at få store tyske hold med i turneringen.

Tyske Der Spiegel kan mandag aften afsløre, at både Bayern München og Dortmund er blevet tilbudt rammeaftaler omkring Super League-pladser, hvor holdene har 30 kalenderdage til at svare på invitationerne.

Ifølge Der Spiegel, så er Super League-dokumentet på 167 sider dateret til den 17. april, der giver tid nok til Bundesliga-klubberne, før at de melder endegyldigt ud omkring Super League. Dog tog de to involverede Bundesliga-klubber allerede afstand til Super League-formatet mandag aften, hvor også flere Bundesliga-klubber efterfølgende har afgivet sine holdninger til turneringen.

Herunder er et overblik over de mest relevante Bundesliga-klubbers holdninger til udbryderligaen:

Bayern München

Bayern-bestyrelsesformanden, Karl-Heinz Rummenigge, udtaler:

- Bayern deltog ikke i planlægningen af en Super League. Vi er overbeviste om, at den nuværende statistik i fodbold garanterer et seriøst grundlag. Bayern glæder sig over reformerne af Champions League, fordi at vi mener, at reformen er det rigtige skridt mod udvikling i europæisk fodbold. Den modificerede indledende runde vil bidrage til mere spænding og følelsesmæssighed i turneringen. Jeg tror ikke, at Super League vil løse de økonomiske problemer i europæiske klubber forårsaget af Corona. Snarere bør alle klubber i Europa arbejde solidarisk for at sikre, at omkostningsstrukturen, især spillerlønninger og honorarer til agenter, tilpasses til indkomsten for at gøre europæisk fodbold mere rationel.

Bayer 04 Leverkusen

Bestyrelsesformanden i Bayer Leverkusen, Fernando Carro, udtaler:

- Ydelse skal belønnes, og øgede kommercielle interesser i den moderne fodboldvirksomhed er legitime. Men samtidigt er det vigtigt at beskytte sportens rødder og ideen om åben konkurrence, som vi kender den. Dette område af spændinger skyldes, at de forskellige interesser i den europæiske klub-fodbold er meget komplekse. For mig var og er reformen af de europæiske klubkonkurrencer, der er blevet vedtaget fra 2024, et levedygtigt og fornuftigt kompromis. Dette er meget mere tydeligt end planlægningen af en lukket Super League, der er drevet af økonomiske vanskeligheder. Det ville forhindre grundlaget for fodbold mange steder. Desværre viser dette initiativ manglen på følsomhed hos de involverede mennesker med hensyn til forbrugere - fans.

- Vi i Bayer 04 Leverkusen afviser bestemt dette alternative format og vil arbejde sammen med UEFA og ECA. De repræsenterede tyske klubber vil gøre alt for at gennemføre reformen af 2024, der er udviklet over to år af hensyn til fodbold.

Borussia Dortmund

Bestyrelsesformanden i Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, udtaler følgende:

- Medlemmerne af bestyrelsen for European Club Association (ECA) mødtes til en virtuel konference søndag aften og bekræftede, at bestyrelsesbeslutningen fra sidste fredag stadig er gyldig. Denne beslutning fortaler, at klubberne ønsker at gennemføre den planlagte reform af UEFA Champions League. Det var den klare mening fra medlemmerne af ECA-bestyrelsen, at planerne om at oprette en Super League afvises. Begge tyske klubber, der er repræsenteret i ECA-bestyrelsen, FC Bayern München og Borussia Dortmund, repræsenterede 100 procent kongruente synspunkter i alle diskussioner.

Borussia Mönchengladbach

Sportsdirekøren, Max Eberl, og den administrerende direktør, Stephan Schippers, i Borussia Mönchengladbach, udtaler følgende:

- Det er kynisk og hyklerisk at hævde, at dette er et skridt til fordel for fodbold. Vi vil kæmpe for at sikre, at de involverede klubber er udelukket fra alle konkurrencer på nationalt og internationalt niveau.

RB Leipzig

Den administrerende direktør i RB Leipzig, Oliver Mintzlaff, udtaler:

- Vi afviser planerne om at oprette en Super League. Vi er fortalere for sportslig konkurrence. Og sportslig konkurrence i professionel fodbold forudsætter, at du kæmper i den nationale liga for at opnå en plads i tabellen, der giver ret til at deltage i den internationale konkurrence.

1. FC Union Berlin

Pressetalsmanden i 1. FC Union Berlin, Christian Arbeit, udtaler:

- Vi er meget klare over dette og siger, at vi ikke anser en sådan spin-off for at være selvhævdende uden det tyske marked for europæisk fodbold. Hvis klubberne vil prøve det, skal de være glade for at gøre det. Vi forventer, at de tyske repræsentanter ikke spiller med. Ellers påvirker det os ikke så meget.

VfL Wolfsburg

Den administrerende direktør af VfL Wolfsburg, Michael Meeske, udtaler:

- Planlægningen af en Super League er en fornærmelse for alle dem, der har prøvet hårdt i de seneste måneder, for at finde et kompromis, der kan afbalancere de forskellige interesser for reformen af UEFA-klubkonkurrencer. Vi afviser disse planer, da forsøg på en lukket gruppe af deltagere ville svække de nationale ligaer og andre konkurrencer, og derudover fremskynde den økonomiske kløft inden for fodbold, hvilket i sidste ende alvorligt skader solidaritetsprincippet inden for professionel-, amatør- og ungdomsidræt.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik