Arsenal - Fulham

England: Premier League
Arsenal E. Nketiah (90)
Emirates StadiumFuld tid1-1
Fulham J. Maja (Str. 59)
LineupReferatVideo

Sidste sekunds scoring sikrede Arsenal det ene point - VAR nok engang i fokus

Af Nicolai Christensen

Der var et London-opgør på tapetet her til middag, da Arsenal hjemme bød Fulham velkommen på Emirates, og det endte med et uafgjort 1-1-resultat, da Arsenal udlignede i det 96. minut.

Article image
Ritzau-Scanpix

Denne søndags første Premier League-opgør stod imellem Arsenal og Fulham på Emirates. De to klubbers første indbyrdes opgør i sæsonen endte med en sikker 3-0-sejr til Arsenal, men en masse er sket siden.

Arsenal har gang i en meget skuffende sæson, og lå inden dagens opgør placeret som nummer ni i Premier League med 10 point op til West Ham på fjerdepladsen. Fulham lignede i starten af sæsonen en sikker nedrykker, men Scott Parker har fået noget optimisme ind i Fulham, der har gjort, at de inden dagens opgør var placeret som nummer 18 med syv point op til redning.

Mikel Arteta havde valgt at ændre på fem pladser ift. deres 4-0-sejr over Slavia Prag i torsdags. Hvilket bl.a. betød et skifte i buret, hvor Mat Ryan kom ind i stedet for tyske Bernd Leno. Scott Parker havde ligeledes skiftet fem spillere til sammenligning med deres seneste kamp i Premier League. Danske Joachim Andersen var dog ikke blevet hevet ud af startopstillingen, og var nok engang Fulham-kaptajn.

Der skulle blot gå et minut, og så havde vi opgørets første fine chance, og den faldt til Gabriel Martinelli, der forsøgte at chippe bolden indover Alphonse Areola i Fulham-målet, men brasilianerens forsøg gik lige forbi Fulham-buret. Den unge brasilianer var igen på spil fem minutter senere, hvor Areola i målet skulle hive en god redning frem for at holde Arsenal fra scoring. God start for ”The Gunners”.

I det 20. minut var det så Fulhams tur til at være tæt på scoring, da Josh Maja sendte et skud afsted, som blev rettet af, men bolden trillede lige præcis forbi Arsenal-stolpen. Derefter var der stilstand i en 20 minutters tid, men vi fik alligevel en scoring lige inden pausen. I det 39. minut lagde Hector Bellerin en blød bold over bagerst i feltet, og her kunne Dani Ceballos heade bolden i nettet. Målet blev dog annulleret for offside, da VAR fik øje på, at Bukayo Sakas ene fod var én centimeter offside i opspillet. Ærgerligt for Arsenal.

En til gang fik Arsenal den faktisk i nettet i første halvleg, da de sekunder inden pausefløjt fik den sendt i mål, men endnu engang blev målet annulleret for offside, og denne gang en ganske klar en. 0-0 til pausen.

Anden halvleg startede, som første sluttede. Uden de store chancer. Saka havde et forsøg på stolpen omkring det 50. minut. Cirka fem minutter senere fik Fulham så ud af det blå et straffespark, som Gabriel begik på Mario Lemina. Straffesparket eksekverede Josh Maja stensikkert, og så stod det pludselig 1-0 til Fulham.

I opspillet til straffesparket var gæsterne i øvrigt ret så heldige, da Ola Aina var lige på grænsen til offside, men nok engang havde Arsenal ikke heldet med sig, da Gabriels knæspids var en tand længere fremme end Ainas skulder.

10-12 minutter senere løb Alexandre Lacazette så ind i, hvad der lignede en fibersprængning i baglåret. Heldet var altså ikke ligefrem med hjemmeholdet i dag. I det 70. minut var Nicolas Pepe så centimer fra at udligne, da han havde en helt fri hovedstødschance, men ivorianerens hovedstød blev afværget på mållinjen af Areola.

Chancen til Pepe var, det tætteste Arsenal kom på en udligning, på trods af en håndfuld store chancer i slutminutterne, og det endte derfor med en tiltrængt sejr til Parkers tropper. Lignede det længe. For i det 96. minut stod Eddie Nketiah det rigtige sted efter en ripost fra Areola, og så skulle han bare prikke bolden den sidste meter over mållinjen.

Fulham gjorde det fint, og tog chancen, da den bød sig, men skal nok også sende en kærlig tanke til VAR, der først annullerede en Arsenal-scoring for en tånegls offside, og senere hen en knæspids, der gjorde, at deres en smule tynde straffe stod ved magt. Men Arsenal var også heldige i slutningen med, at Nketiah stod det rigtige sted efter en fin redning fra Areola.


Arsenal
(4-2-3-1)
33Mathew Ryan
2Bellerín (C) ↩68
16Rob Holding
6Gabriel
34Granit Xhaka
25Mohamed Elneny ↩68
8Dani Ceballos
7Bukayo Saka
32Emile Smith Rowe
35Gabriel Teodoro Martinelli Silva
9Alexandre Lacazette ↩70
Bænk
1Bernd Leno
12Willian
19Nicolas Pépé ↪68
24Reiss Nelson
30Edward Nketiah ↪70
17Cédric Soares
21Calum Chambers
22Pablo Marí
18Thomas Partey ↪68
Fulham
(4-4-2)
1Alphonse Areola
34Olufisayo Aina
5Joachim Andersen (C)
16T. Adarabioyo
33Antonee Robinson
14Bobby Reid
29André-Frank Zambo Anguissa
18Mario Lemina
19Ademola Lookman ↩69
27Josh Maja ↩77
17Ivan Cavaleiro ↩84
Bænk
31Fabri
9Aleksandar Mitrović
3Michael Hector
4Denis Odoi
13Tim Ream
23Joe Bryan ↪84
15Ruben Loftus-Cheek ↪77
21Harrison Reed ↪69
25Josh Onomah

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik