Fodbold nyheder

Tidligere brasiliansk landsholdspiller vender hjem efter 11 år i Europa

Af Daniel Jensen

Den 33-årige kantspiller skifter Ukraine ud med Brasilien.

Article image
Ritzau-Scanpix

Shakhtar Donetsk er fast inventar i Europas største turneringer år efter hård. Det ukrainske storhold har været kendt for at have en brasiliansk koloni, og en af de spillere, der har været toneangivne for holdet, er 33-årige Taison. Kantspilleren har været i klubben i lidt over otte år, men nu er en epoke slut. Taison vender hjem til Brasilien og barndomsklubben Internacional. Han skifter på en fritransfer og har skrevet under på en kontrakt, der gælder to år. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Taison tog i 2010 skridtet fra Sydamerika til Europa, da han skiftede Internacional ud med det ukrainske hold Metalist Kharkiv. Her spillede han tre sæsoner, hvor han imponerede så meget, at han blev solgt til den ukrainske magtfaktor Shakhtar Donetsk. Her blev det til lidt over otte år, 299 kampe, 49 mål og 65 assists. Taisons spil i Ukraine har også givet ham otte kampe for det brasilianske landshold, og han var med i VM-truppen i 2018.

I løbet af hans tid hos Shakhtar Donetsk er det blevet til seks ukrainske mesterskaber, fem ukrainske pokaltitler og en kåring som årets spiller i den ukrainske liga.

Mere om Donetsk

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik