Everton - Tottenham

England: Premier League
Everton G. Sigurðsson (Str. 31), G. Sigurðsson (62)
Goodison Park (Liverpool)Fuld tid2-2
Tottenham H. Kane (27), H. Kane (68)
LineupReferat

Everton og Tottenham deler på Goodison Park

Af Stefan Lindahl

Fredag aften spillede Tottenham og Everton uafgjort på Goodison Park en underholdende kamp, hvor begge mandskaber havde mulighederne for at snuppe de tre point.

Article image

Et skadesplaget Everton-mandskab tog hjemme på Goodison Park imod Tottenham i fredagens Premier League-kamp. Begge hold havde brug for de tre point for at holde fast i konkurrenterne i jagten på top fire-placeringerne og Champions League-fodbold i næste sæson.

I første halvleg skabte Everton klart mest. Alligevel gik holdene til pause med 1-1 på tavlen. Harry Kane åbnede for scoringerne i opgøret, da han efter 27 minutter fik passeret Jordan Pickford i Everton-buret.

Kort efter begik Tottenham-backen Sergio Reguillon straffespark på Evertons James Rodriguez. Den mulighed lod Gylfi Sigurdsson ikke gå til spilde, og midtbanespilleren sendte sikkert bolden modsat Tottenham-keeperen Hugo Lloris.

I anden halvleg kom Everton skidt ud. Tottenham tilspillede sig de største chancer. Alligevel var Everton først til at score i halvlegen. Den rutinerede back Seamus Coleman var kun lige kommet på banen, da han sendte et indlæg ind i fødderne på Sigurdsson. Islændingen dirigerede bolden sikkert i mål med sin første-berøring.

Herefter stod der Tottenham på det hele. Først headede Heung-min Son bolden på stolpen, og så fik gæsterne udlignet. To Everton-stoppere clearede et indlæg ind i hinanden, og så dansede bolden over til en helt fri Kane, der knaldede bolden op i net-taget.

Kort efter var Kane tæt på et hattrick. Premier League-topscorerens hovedstødsforsøg tog dog sammenføjningen på Pickfords mål.

Også Everton fik en mulighed for at sikre sig de tre point. Et skidt boldtab af Eric Dier midt på Tottenhams banehalvdel havnede efter en Joshua King-afslutning hos Richarlison, som tæskede bolden over Lloris’ mål.

Derfor endte kampen uafgjort. For tabellen betyder det, at begge mandskaber beholder deres placeringer lige uden for top seks. For Everton betyder resultatet, at de ikke har vundet i seks Premier League-kampe i træk. Derudover har Everton stadig ikke vundet på hjemmebane over netop Tottenham siden 2012.

Everton
(3-5-1-1)
1Jordan Pickford
22Ben Godfrey
5Michael Keane
4Mason Holgate
17Alex Iwobi ↩61
6Allan
26Tom Davies ↩84
10Gylfi Sigurðsson (C)
12Lucas Digne
19James Rodríguez
7Richarlison
Bænk
31João Virginia
33Robin Olsen
11Joshua King ↪84
18Niels Nkounkou
23Séamus Coleman ↪61
48Kyle Alex John
64Reece Welch
34Nathan Broadhead
60Isaac Price
Tottenham
(3-4-1-2)
1Hugo Lloris (C)
4Toby Alderweireld
14Joe Rodon
15Eric Dier
24Serge Aurier
17Moussa Sissoko
5Pierre-Emile Højbjerg
3Reguilón ↩64
28Tanguy NDombèlé ↩64
7Son Heung-Min
10Harry Kane ↩90
Bænk
12Joe Hart
9Gareth Bale
27Lucas Moura ↪64
6Davinson Sánchez
25Japhet Tanganga
8Harry Winks
11Erik Lamela ↪64
18Giovani Lo Celso
20Dele Alli ↪90

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik