J. Simonsen (49), J. Simonsen (83)
A. Scholz (55), Evander (87)
Victor Nyrup

SønderjyskE overrasker og slår Midtjylland ud af pokalen

SønderjyskE spiller sig overraskende i pokalfinalen med en 3-1-sejr over FC Midtjylland.
SønderjyskE var på en svær opgave, da de hjemme på Sydbank Park tog imod Superligaens førerhold FC Midtjylland. Opgøret var det andet af to semifinaleopgør i Sydbank Pokalen, efter at FC Midtjylland vandt mandskabernes første møde 1-0.

I første halvleg skulle der ikke gå længe, før gæsterne fra FC Midtjylland viste, hvorfor de var storfavoritter til at spille sig i finalen, da Awer Mabil efter ganske få minutter fremtvang en flot fodparade af Nicolai Flo i SønderjyskEs mål. Resten af første halvleg var en jævnbyrdig forestilling, hvor begge mandskaber i perioder pressede modstandernes straffesparksfelt, men både SønderjyskE og FC Midtjylland manglede den sidste skarphed for at blive rigtig farlige.

Efter små 40 minutter lykkedes det dog hjemmeholdet at komme frem til kampens bedste chance, da forsvarsspilleren Philipp Schmiedl snittede et hjørnespark videre til Anders K. Jacobsen i midtjydernes straffesparksfelt. Herfra kom SønderjyskE-angriberen frem til en helt fri afslutning, men skuddet tog overliggeren, og begge mandskaber måtte således nøjes med 0-0 ved pausen.

SønderjyskE kom stærkt ud til anden halvleg, og efter nogle stærke åbningsminutter lykkedes det hjemmeholdet at bringe sig foran, da Ailton gik skævt af en stikning fra Brad Finne. Bolden endte i stedet for fødderne af Jeppe Simonsen som uden de store problemer scorede kampens åbningsmål. Kort efter føringsmålet lå bolden igen i Midtjyllands mål, men Brad Finnes scoring blev underkendt for offside.

Det skulle dog hurtigt blive endnu værre for de forsvarende danske mestre, da Alexander Scholz lagde bolden i eget net, efter han fejltimede en clearing af et indlæg fra Finne. Det skulle også blive 3-0 til hjemmeholdet da Jeppe Simonsen på fornem vis afdriblede Alexander Scholz og selv sparkede bolden flat ind bag Jesper Hansen i udeholdets mål.

Efter 3-0-scoringen lignede det, at SønderjyskE havde lukket kampen, men en fejlaflevering af Schmiedl i det 86.minut gav Evander en fri afslutning, som brasilianeren ikke misbrugte. Midtjyderne lagde et tungt pres på SønderjyskE i kampens døende minutter, men det skulle ikke lykkedes ”Ulvene” at få det mål, som eller ville havde sent dem i pokalfinalen.

Resultatet betyder, at SønderjyskE bliver den ene af de to finalister i årets pokalfinale, som traditionen tro spilles Kristi himmelfarts dag, hvor sønderjyderne møder enten AGF eller Randers.