Fodbold nyheder

Allegris profeti:
Skil jer af med Ronaldo med det samme!

Af Christian Bang Jensen

En af Italiens største aviser, La Repubblica, har afsløret, hvad Massimiliano Allegris sidste ord til Juventus’ præsident, Andrea Agnelli, var inden han blev fyret i sommeren 2019.

Article image
Ritzau-Scanpix

Massimiliano Allegri er til møde hos Juventus’ præsident, Andrea Agnelli. Det er sommeren 2019, og den mangeårige Juventus-træner har lige vundet sit femte italienske mesterskab i træk. Men det er ikke længere nok for præsidenten. Han ønsker, at Den Gamle Dame igen skal være regelmæssige gæster i Champions League-finalerne. Derfor er Cristiano Ronaldo blevet hentet ind sommeren inden, og nu er det på tide med en ny træner.

Men Massimiliano Allegri vil ikke gå fra posten uden lige at komme med et par gode råd til Andrea Agnelli. En af Italiens største aviser, La Repubblica, kan onsdag afsløre, hvad den afskedigede træner sagde som de sidste bevingede ord, inden han trådte ud af præsidentens kontor.

- Skil jer af med (Cristiano) Ronaldo med det samme! Han står i vejen for truppen og for Juventus’ udvikling.

Cristiano Ronaldo og Massimiliano Allegri var ikke de bedste venner i 2018-sæsonen. Flere gange var der sammenstød mellem de to personligheder, hvilket førte til, at træneren satte den nyindkøbte stjerne på bænken. Træneren var nemmere at sende ud af klubben end den nye dyrtindkøbte stjerne, men måske havde Massimiliano Allegri ret?

Spol frem til sommeren 2021. Andrea Agnelli sidder på sit kontor og skal træffe en række store, men nødvendige beslutninger. For Massimiliano Allegris sidste bevingede ord er blevet en profeti. Juvenus er gået i stå. Truppen er for gammel. For stor. For usammenhængende. Champions League-drømmen er de seneste to år bristet, før den er blev tænkt, og Inter – med en storsmilende tidligere Juve-træner Antonio Conte – er løbet med Scudettoen. Juventus er for første gang siden 2011 ikke forsvarende italienske mestre.

Den Gamle Dame skal bygges op på ny, og selvom den 35-årige portugiser stadig har et år tilbage af kontrakten, er han ikke fredet, og præsidenten ser ud til at planlægge en afsked med den stjerne, der ikke kunne løfte Juventus til drømmenes pokal.

Mere om Juventus

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik