Fodbold nyheder

Mesut Özil fortsætter nedturen i Fenerbahçe

Af Philip Sinkbæk Jensen

Ambitionerne og forventningerne var store, da Mesut Özil skiftede til Fenerbahçe på en 3-årig kontrakt i vinter. Özil fortsætter dog Arsenal-nedturen og skaber overskifter væk fra banen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Den 32-årige tysker med tyrkiske rødder, Mesut Özil, har haft gloværdige karrieremæssige højdepunkter, hvor midtbanespillerne har været alt fra dominerende i den tyske Bundesliga, til at være en nøglefigur i Real Madrid, til at være både elsket og senere forvist fra truppen af flere managere i Arsenal. Nedturen var total, da Mesut Özil blev undladt registreret i Arsenals 25-mands Premier League-trup under manager Mikel Arteta, der fik tyskeren til at ty til ekstreme handlinger og udtalelser omkring mangel på loyalitetssans af Arsenal, hvor midtbanekreatøren spillede i 6,5 år. Mesut Özil har tidligere vist engagement, sympati og support til Tyrkiet, hvilket fik tyskeren til at gennemføre et drømmeskifte til barndomsklubben, Fenerbahçe, i vinter, hvilket Özil var lettet over:

- Jeg er meget glad og rigtigt spændt. Gud har givet mig chancen for at bære Fenerbahçe-trøjen. Jeg vil bære den med stolthed og give mig fuldt ud for holdet, udtrykte Özil i et interview med tyrkisk TV i forbindelse med skiftet efter at tyskeren havde underskrevet en aftale, der gælder til 2024.

Fenerbahçe og Özil må dog erkende, at drømmene og forventningerne til midtbanespilleren stadigvæk er uforløste. Tværtimod, så har tyskerens ophold været præget af flere skader og opsigtsvækkende drama uden for fodboldbanen. Det er blot blevet til seks optrædener uden fuld spilletid i den tyrkiske Süper Lig og én i pokalturneringen, da holdet blev slået ud. Uden for banen har Özil i vanlig vist trukket overskifter, da Fenerbahçe-præsidenten opfordrede fans af klubben til at hjælpe med at betale Özils løn i en kriseramt tid, der endte med at koste klubben en altafgørende indtægtskilde på TV-rettigheder, der sendte klubben på finansiel diskurs.

Ren sportsligt, så er Mesut Özil helt ved siden af sig selv. Den tidligere Real Madrid-komet har ellers gentagne gange bevist, at tyskeren har været en verdensklasse playmaker. Özil kan være enormt chanceskabende, hvilket midtbanespilleren beviste i 2011 med Real Madrid mod Tottenham, hvor tyskeren slog Champions League-rekorden for flest skabte chancer i én kamp med 12 chancer, hvilket er en rekord, der ikke er slået siden. Cristiano Ronaldo udtalte senere, at Özil gjorde portugiseren til verdens bedste angriber.


For nu, så må Özil igen sidde helt ude med en skade i flere uger, da han har pådraget sig fragmenter på anklen. Derfor har midtbanespilleren ikke haft lejlighed til hverken at score eller kreere nogle assists i de få kampe, som det er blevet til. Med skiftet til Fenerbahçe håbede Mesut Özil og fodboldverden, at den karismatiske midtbanekreatør kunne genfinde formen i slutningen af sin karriere og mere eller mindre undgå kontroversielle skandaler, men det er som om, at det er en del af Özil, som vi aldrig nogensinde kommer til at slippe for. Heller ikke i Fenerbahçe.

Mere om Mesut Özil

Mere om Fenerbahçe

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik