E. Haaland (3), E. Haaland (90)
Magnus Kisbye

Champions League-pladsen sejler væk for Dortmund

To Haaland-scoringer var ikke nok for Dortmund, da de gæstede FC Köln i dagens Bundesliga-opgør.
Dortmund har været vaklende i denne sæson, hvor de ofte har leveret tvivlsomme resultater. Det har betydet, at klubben fra Rurh-distriktet inden dagens kamp befandt sig på en umiddelbart skuffende 5.-plads, og er dermed i fare for at misse næste års Champions League for første gang siden 2015/2016-sæsonen.

Dermed var de pressede til at få point hjem fra Köln, der med 14.-pladsen lige nøjagtigt ligger over Bundesligaens nedrykningsstreg. Det så da også lovende ud for de gulblusede i starten af kampen. Allerede efter tre minutters spil fandt Emre Can norske Erling Braut Haaland i højre side af feltet. Fra en spids vinkel sparkede han med venstrebenet bolden mod forreste stolpe, og den gik ind bag Timo Horn i hjemmeholdets mål.

Efter åbningsmålet forsøgte gæsterne at sætte sig på kampen. Det lykkedes til tider, men FC Köln kom dog også til chancer i den modsatte ende. I det 35. minut blokerede 17-årige Jude Bellingham et spark med sin arm, og da Dortmunds englænder stod i feltet, blev der dømt straffespark. Ondrej Duda eksekverede stensikkert fra 11-meter-pletten, og udligningen var en realitet. Der blev ikke scoret yderligere i de første 45 minutter, og holdene gik dermed til pause ved stillingen 1-1.

20 minutter inde i anden halvleg var den gal igen for Dortmund. Bolden havnede for fødderne af Ismail Jakobs, der fra venstre side af feltet hamrede bolden ind bag Marwin Hitz i gæsternes mål. Tilsyneladende meget symptomatisk for Dortmund i denne sæson at smide en føring. Men de gulblusede havde stadig godt 25 minutter til at jagte en udligning.

I det 81. minut blev 19-årige Ansger Knauff sendt på banen til sin debut for Dortmund, og allerede ni minutter senere havde han i den grad vist sit værd. Efter en god dribletur i venstre side af banen sendte han et hårdt indlæg ind i feltet. Her kæmpede Erling Braut Haaland sig frem til bolden og hamrede den ind til udligningen 2-2. Det blev også kampens resultat.

Dermed kunne Dortmund rejse hjem med et point i baggagen, og de er nu på 43 point i Bundesligaens. Desværre for de gulblusede vandt 4.-pladsen, Frankfurt, sin kamp, der blev spillet på samme tid, og fra at være to point fra Champions League-pladserne tidligere i dag, er Dortmund nu fire point efter. FC Köln bliver på 14.-pladsen, og har nu 23 point - to point mere end Hertha Berlin, der ligger på den anden side af nedrykningsstregen.