Fodbold nyheder

Wenger vil lave massiv EM- og VM-ændring

Af Troels Drasbech

Article image
Ritzau-Scanpix

Arsene Wenger vil gerne have EM og VM afholdt hvert andet år frem for hvert fjerde år samtidig med, at FIFA fjerner de resterende turneringer såsom Nations League.

Den tidligere manager for Arsenal besidder i skrivende stund posten som 'chief of global football development' hos FIFA, og den 71-årige franskmand mener, at den nuværende ventetid mellem de helt store turneringer er for lang for spillerne. Det erfarer BBC.

- Organiser kun turneringer med mening - fjern alle de parallelle turneringer helt fra spillet. Folk skal forstå, hvad der er på spil og kun have kampe af betydning.

- Hvis du ser på mandskaberne til VM, er gennemsnitsalderen normalt 27 eller 28. Da VM kun afholdes hvert fjerde år, er der meget få chancer for at vinde turneringen igen, for når det næste afholdes, vil de være 32 eller 33. Det er derfor, vi måske skulle organisere det hvert andet år, udtalte Wenger til beIN Sports.

VM-konceptet har aldrig været ændret på siden dets begyndelse i 1930 bortset fra i 1942 og 1946, hvor det ikke blev afholdt grundet Anden Verdenskrig. EM har også haft det samme koncept siden 1960, hvor det for første gang i år blev aflyst grundet pandemien.Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik