Fodbold nyheder

United-legende vil være ny Celtic-manager

Af Anders Bjørn

Celtic har endnu ikke udpeget en ny manager, efter Neil Lennon trak sig sidste måned. Nu meldes det, at Roy Keane har udset sig det ledige trænersæde i Glasgow.

Article image
Ritzau-Scanpix

Manchester United-legenden Roy Keane ser angiveligt sig selv som den næste mand i spidsen for Celtic. Det ville være et comeback til trænergerningen efter ti år ude af gamet. Keane har stået i spidsen for Sunderland fra 2006-2008, og senest Ipswich hvor han blev fyret i 2011. Han har dog sidenhen været assistenttræner for Irlands landshold, Aston Villa og Nottingham Forest. Ydermere har han været hyppigt brugt som kommentator og ekspert hos Sky Sports.

Ifølge avisen The Sun ønsker Roy Keane nu igen at lede et hold fra sidelinjen. Her har han udset sig det ledige sæde hos Celtic, som har været uden træner siden Neil Lennon forlod klubben i februar. Den tidligere Manchester United-midtbane kan i så fald se frem til at krydse klinger med sin gamle rival fra Liverpool, Steven Gerrard. Gerrard har i denne sæson ført Glasgow Rangers til et suverænt mesterskab for første gang i ti år. Celtic er derfor desperate for en genopbygning, og her mener Roy Keane, at han er den rette mand til opgaven.

49-årige Roy Keane sluttede sin aktive karriere hos Celtic, hvor han spillede en enkelt sæson hos The Bhoys, inden han stoppede i 2006. Det er derfor også opfattelsen, at Keane ville være en yderst populær herre at bringe tilbage til klubben blandt både spillere og fans.

Roy Keane kan dog muligvis se frem til konkurrence om trænerposten fra Eddie Howe og Steve Clarke, som begge også rygtes at være med i kapløbet.

Mere om Celtic

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik